Dei Energy News

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ρεύμα 320.000 καταναλωτές...

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους κοπεί το ρεύμα βρίσκονται 320.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και γενικά καταναλωτές που ανήκουν σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και πληρώνουν σε αρκετές μηνιαίες δόσεις το λογαριασμό τους στο ρεύμα, κάνοντας διακανονισμό με τη ΔΕΗ.
Πρόκειται για πελάτες της επιχείρησης που ήδη αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς της τάξης των 60 και 80 ευρώ, αλλά που τώρα, ακόμη κι αν υπαχθούν στη μειωμένη κλίμακα του τέλους (του 0,5 ευρώ/ τ.μ.), θα κληθούν να πληρώσουν τη πρώτη δόση χωρίς δυνατότητα διακανονισμού, διαφορετικά η ΔΕΗ θα πρέπει να τους κόψει το ρεύμα.
Όπως έγραψε  το «Energypress», ενώ μέχρι σήμερα, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι, και γενικά όσοι καταναλωτές αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακανονισμό της οφειλής τους με τη ΔΕΗ και να πληρώνουν σε δόσεις, η επιβολή του τέλους ακυρώνει αυτή τη δυνατότητα. Διότι, ναι μεν, η ΔΕΗ μπορεί θεωρητικά να συνεχίσει να δέχεται για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες την πληρωμή σε δόσεις για την ηλεκτρική ενέργεια που κατανάλωσαν, ωστόσο η τροπολογία για την επιβολή του τέλους ακινήτων προβλέπει ότι αν αυτό δεν καταβάλλεται, τότε η επιχείρηση θα κόβει το ρεύμα. Δεν υπάρχει επομένως η παραμικρή πρόβλεψη, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ, για όλους εκείνους που μέχρι σήμερα μπορούσαν να ζητήσουν με απλές διαδικασίες ένα διακανονισμό. Επομένως, ο διακανονισμός για τη πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος καθίσταται στην ουσία δώρον - άδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News