Dei Energy News

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεπέρασαν τα 800 εκατ. οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος στο εξάμηνο

Στα 822 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των πελατών προς τη ΔΕΗ, όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην κατηγορία χαμηλής τάσης, τα χρέη των πελατών προέρχονται σε ποσοστό 45,8% από οικιακούς καταναλωτές και το 46% από εμπορικούς (καταστήματα και επιχειρήσεις).
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη ΔΕΗ, μέχρι τον Ιούλιο του 2011:
* Οι οφειλές πελατών υψηλής τάσης ανήλθαν σε 152 εκατομμύρια ευρώ και των πελατών μέσης τάσης σε 111 εκατομμύρια ευρώ. Από τα χρέη αυτά στη μέση τάση το 24,5% προέρχεται από το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το υπόλοιπο 75,5% προέρχεται από επιχειρήσεις (πλην δημοσίου) και αγροτικούς πελάτες.
* Οι οφειλές πελατών χαμηλής τάσης με συμβόλαιο σε ισχύ ανήλθαν σε 350,1 εκατομμύρια ευρώ και των πελατών χαμηλής τάσης που έχει διακοπεί το συμβόλαιο τους σε 103 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη του δημοσίου στην κατηγορία χαμηλής τάσης οι οφειλές διαμορφώθηκαν σε 105,9 εκατομμύρια ευρώ. Από τα χρέη αυτά, των πελατών χαμηλής τάσης με συμβόλαιο σε ισχύ το 45,8% προέρχεται από οικιακούς πελάτες, το 3,5% από βιομηχανικούς, το 46% από εμπορικούς και το 4,7% από αγροτικούς.
Τα χρέη του δημοσίου στη χαμηλή τάση αναλύονται ως εξής:
* Συγκεντρωτικοί λογαριασμοί Δημοσίου (υπουργεία κλπ): 28,42 εκατομμύρια ευρώ
* Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων/ ΔΕΚΣΟ (φωτεινοί σηματοδότες Αττικής): 48,98 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)
* Σεισμόπληκτοι Αττικής: 4,7 εκατομμύρια ευρώ (υποχρέωση της Πολιτείας)
* ΔΕΥΑ Κοζάνης: 3,34 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)
* Σύνδεσμος Ύδρευσης Ζακύνθου: 2,25 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)
* ΔΕΥΑ Πτομελαϊδας: 4,73 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)
* Περιφέρειες Δημοσίου (ηλεκτροφωτισμός εθνικών οδών): 13,47 εκατομμύρια ευρώ.
Τα στοιχεία για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος είχε ζητήσει τα στοιχεία για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς του πρώτου εξαμήνου του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News