Dei Energy News

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Εργασιακός Μεσαίωνας στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης!

Tου Δημήτρη Αποστολόπουλου

Η διασφάλιση των εργασιακών συνθηκών και η προστασία των εργαζομένων, στις κάθε μορφής εταιρείες, είναι υποχρέωση όλων μας και αναγκαία προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή.
Δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, χωρίς δικαίωμα στην ασφάλιση και την προσωπική τους ζωή, όποια και αν είναι η καταγωγή τους, ειδικά από εταιρείες που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
Είναι επιεικώς απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στα ορυχεία της ΔΕΗ ...
στη Μεγαλόπολη και ειδικά στην κατασκευή της 5ης μονάδας, όπου ο ανάδοχος του έργου χρησιμοποιεί αλλοδαπούς οι οποίοι διαμένουν στα ορυχεία, σε κατάσταση ζούγκλας Η ΔΕΗ κάνει τα “στραβά” μάτια, οι συνδικαλιστές της κωφεύουν και οι υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας λάμπουν δια της απουσίας τους.
Η κοινωνία της Μεγαλόπολης πρέπει να εναντιωθεί σε αυτό τον εργασιακό κατήφορο που θάχει αντίχτυπο σε όλο τον κοινωνικό της ιστό, δημιουργώντας διάφορες μορφές προβλημάτων(οικονομικά,υγειονομικά,πολιτιστικά,αστυνομικά,…)
Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να διεκδικήσουμε συνθήκες εργασιακής ισορροπίας και εφαρμογής  κανόνων εντοπιόπητας από τις ιδιωτικές εταιρείες που “αφειδώς” τους παρέχεται η εκμετάλλευση της περιοχής.

ΠΗΓΗ: http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News