Dei Energy News

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

«Ο μεγαλύτερος πελάτης μας»

Δεν συνηθίζω να απαντώ προσωπικά σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που αφορούν τα πεπραγμένα μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, ακόμη και αν θεωρώ ότι αυτά με αδικούν κατάφωρα.
Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να απευθύνω αυτή την επιστολή στην ιστορική και έγκυρη εφημερίδα σας προκειμένου να σας δώσω ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες που θα είχαν τεθεί υπόψη σας αν είχατε μπει στον κόπο να ζητήσετε τη γνώμη μου προτού ολοκληρώσετε τη σύνταξη των κειμένων που δημοσιεύσατε στο φύλλο του «Βήματος» της 18.09.2011 όσον αφορά την πολυκύμαντη σχέση της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον.
Οπως γνωρίζετε, το ζήτημα της τιμολόγησης της μονάδας της Αλουμίνιον έχει απασχολήσει επί 50 και πλέον έτη τη ΔΕΗ, αλλά και γενικότερα την πολιτεία, περνώντας από διάφορες φάσεις, άλλοτε έντασης και άλλοτε ύφεσης. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, που σε σημεία του δημοσιεύματός σας της 18.09.2011 παραποιείται βάναυσα, θέλω να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:
Η άρνηση της Αλουμίνιον να αποδεχθεί την τιμολόγηση που η ΔΕΗ ζητούσε από τον Ιούλιο του 2008, οδήγησε σε μια σφοδρή δικαστική διένεξη, με πλήθος εκατέρωθεν αγωγών και άλλων ένδικων μέσων και στη συσσώρευση σταδιακά οφειλών προς τη ΔΕΗ σημαντικού ύψους. Το θέρος του 2010 οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε μια συμφωνία που η ΔΕΗ εκτιμούσε ότι θα ήταν το οριστικό πέρας αυτής της διένεξης και που συνιστούσε μια συνολική ρύθμιση της τότε διαμορφωμένης κατάστασης. Στο περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας ήταν απόλυτα σύμφωνος και ο τότε γενικός διευθυντής Εμπορίας κ. Χρήστος Ποσειδών, η δε αναφορά σας ότι δήθεν υποχρεώθη- κε σε παραίτηση λόγω διαφωνίας του σε αυτό το θέμα είναι παντελώς αναληθής. Η συμφωνία αυτή δεν υλοποιήθηκε ως σήμερα πλήρως λόγω της διαφωνίας της Αλουμίνιον σε ορισμένα στοιχεία της τιμολόγησης, επί της οποίας ζητήθηκε η γνώμη της ΡΑΕ. Σε κάθε περίπτωση, η οφειλή της Αλουμίνιον προς τη ΔΕΗ έχει μειωθεί ουσιωδώς και αυτή η αλήθεια αποκρύπτεται στο δημοσίευμά σας.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε, διοίκηση και στελέχη της επιχείρησης, διαχειριστεί το αδιαμφισβήτητα ακανθώδες θέμα της σχέσης της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον με ιδιαίτερη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΗ, χάριν της ιδίας, των εργαζομένων της, αλλά και γενικότερα του ελληνικού λαού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους του θέματος και χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης μας.

Με εκτίμηση
Αρθούρος Ζερβός,
πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News