Dei Energy News

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ν.Χούντης: Παράνομο το "χαράτσι" μέσω ΔΕΗ

Δεν επιτρέπεται να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε καταναλωτή ο οποίος δεν έχει πληρώσει το «χαράτσι» ακινήτου ενώ έχει πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, ο οποίος μιλώντας στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» τόνισε ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι αντίθετη στη λογική της επιβολής του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
«Το χαράτσι της ΔΕΗ πέρα του ότι είναι αντικοινωνικό, εξουθενωτικό , κατά την κοινοτική νομοθεσία είναι και παράνομο. Με βάση δύο κανονισμούς της Ε.Ε., τόσο τον 72 του 2009, όπου λέει ότι ένας πάροχος ενέργειας δεν μπορεί να διακόπτει, και ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους και σε ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες την παροχή υπηρεσιών. Όσο και τον δεύτερο κανονισμό τον 13 του 1993 της ΕΟΚ, όπου δεν επιτρέπει καταχρηστικές ρήτρες μεταξύ παρόχου ενέργειας και καταναλωτή. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, ότι δεν έχει συμφωνήσει η ΔΕΗ με τον καταναλωτή, δεν μπορεί να το κάνει. Η ΔΕΗ έχει συμφωνήσει να δίνει ρεύμα και εμείς έχουμε συμφωνήσει να την πληρώνουμε. Αν η ΔΕΗ θελήσει να επιβάλλει φόρο, είτε μέσω της ΔΕΗ η κυβέρνηση να επιβάλλει φόρο, αυτό δεν επιτρέπεται, είναι καταχρηστική η ρήτρα, και ακόμα δεν επιτρέπεται να σου κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα επειδή δεν έχεις πληρώσει το χαράτσι της κυβέρνησης, ενώ έχεις πληρώσει τον λογαριασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Χουντής πρόσθεσε ότι η εν λόγω ρύθμιση είχε ως στόχο να προστατέψει τους καταναλωτές από καταχρηστικές διαδικασίες ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία η οποία «βγάζει παράνομο αυτό το χαράτσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News