Dei Energy News

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Στηρίζει ο Συνασπισμός την πρόταση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να μην εισπραχθεί το χαράτσι για τα ακίνητα

Η επιβολή της έκτακτης εισφοράς και του ειδικού τέλους ακίνητων σε όλους  γενικά τους πολίτες, ανεξάρτητα της πραγματικής φοροδοτικής τους ικανότητας, πέραν των άλλων παραβιάζει βασικές συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.
Η επιβολή του χαρατσιού για όλα τα ακίνητα, ανεξάρτητα εάν χρησιμοποιούνται για πρώτη κατοικία ή όχι, επιβαρύνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα και είναι κοινωνικά άδικη. Ο λαός καλείται να πληρώσει, οργίζεται και βρίσκεται σε απόγνωση.
 Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει τώρα.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα όλα τα φορομπηχτικά μέτρα, μέτρα αντισυνταγματικά, παράνομα, μέτρα κοινωνικής βαρβαρότητας και εξευτελισμού της πατρίδας. Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τα κοινωνικά κινήματα να αντιταχθούν ενεργητικά στα κυβερνητικά μέτρα.
Ο ΣΥΝ θα στηρίξει και θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι καθώς και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να μην μετατραπεί η ΔΕΗ σε τιμωρητικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά. 
Καλούμε τους επιστημονικούς φορείς και ιδιαίτερα τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα πανεπιστήμια,  και ιδιαίτερα τις νομικές σχολές, να διαμορφώσουν το πλαίσιο νομικής αλλά και πρακτικής υποστήριξης.
Κανείς μόνος του στην κρίση. Κανείς μόνος του στην εξαθλίωση. Να ορθωθεί ένα τείχος λαϊκής αντίστασης: «ΌΧΙ! ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ας φορολογήσουν το μεγάλο κεφάλαιο, την κρίση τους να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν  και κερδίζουν από αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News