Dei Energy News

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ «ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΙ» ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!



ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


Η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) μετά τη συμμετοχή της στις συναντήσεις με την τρόικα, απέδειξε σήμερα -με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για κήρυξη Γενικής Απεργίας στις 19 Οκτώβρη δηλαδή μετά από ένα μήνα και πλέον από τα χαράτσια και τα νέα αντεργατικά μέτρα- ότι δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τις πολιτικές του μνημονίου και τα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ.
Η προκήρυξη απεργίας, μόνο στο δημόσιο τομέα στις 5 Οκτώβρη, εξυπηρετεί την προπαγάνδα της Κυβέρνησης να διαιρέσει τους εργαζόμενους στο δημόσιο με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αλλά και με τα άλλα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται.
Αν εύκολα μπορεί να ερμηνευτεί η στάση των πλειοψηφιών (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), εντύπωση προξενεί από την άλλη η στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που ταυτίστηκε πλήρως με τις επιλογές της πλειοψηφίας και συμφώνησε σε αυτές.
«Δυστυχώς», όμως, για τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κίνηση, προχωρούν σε κινητοποιήσεις, γυρίζοντας την πλάτη σε αυτές τις τακτικές, που στην ουσία προδίδουν τον αγώνα των εργαζομένων.
Οι σημερινές αποδοκιμασίες στην κινητοποίηση των εργαζομένων στη Υγεία απέναντι στην συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ από εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη, ακόμα και από το χώρο της ΠΑΣΚΕ, για τη στάση τους είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις η Αυτόνομη Παρέμβαση στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού συμβουλίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ επέμεινε ο αγώνας απέναντι στα νέα κυβερνητικά μέτρα και τα χαράτσια να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα και οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μαζί με τμήματα της κοινωνίας όπως οι μικροί επαγγελματίες οι αγρότες να συμπορευτούν.
 - Αυτόνομη Παρέμβαση -
 Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ η Αυτόνομη Παρέμβαση υποστήριξε ότι πρέπει να αποφασιστεί άμεσα Γενική Απεργία στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα το αργότερο στις 5-6 Οκτώβρη, προκειμένου να εκφραστεί με τον πιο μαζικό και γενικευμένο τρόπο η αντίδραση των εργαζομένων και της κοινωνίας στα χαράτσια και τα αντιλαϊκά μέτρα.
Υποστήριξε την ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου κέντρου ανάμεσα σε όλες τις ΔΕΚΟ και τους 151 φορείς, που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς των υποχρεωτικών απολύσεων, έτσι ώστε να οργανωθεί η πιο συντονισμένη και μαζική αντίδραση τους απέναντι στον πολιτικό «παχυδερμισμό» εκείνων που μετρούν τις απολύσεις ως έσοδα και έξοδα ή ως ένα οικονομικό μέγεθος.
Ακόμα προτείναμε την κλιμάκωση της δράσης μας με νέα Γενική Απεργία κατά τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού, μέσα στον Οκτώβρη.
 
Η θέση μας αυτή τελικά μειοψήφησε απ' όλες τις άλλες δυνάμεις ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΠΑΜΕ, οι οποίες με έναν αξιοθαύμαστο συγχρονισμό διαφώνησαν στην ανάγκη η Απεργία στις 5 Οκτώβρη να πάρει γενικά χαρακτηριστικά και τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μεταφερθεί για τις 19 Οκτώβρη.
Ανεξάρτητα από τη διαφωνία μας αυτή και τα εύλογα ερωτηματικά που προκύπτουν, στο να μεταφερθεί η Γενικά Απεργία στις 19 Οκτώβρη, ένα μήνα δηλαδή μετά απ' την καταστροφική ανακοίνωση των μέτρων και την επιβολή των διαδοχικών φόρων (χαράτσια), η Αυτόνομη Παρέμβαση θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.



Αναδημοσίευση από το www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News