Dei Energy News

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόστιμα σε ΔΕΗ και ιδιώτες προμηθευτές αν δεν εισπράττουν το τέλος ακινήτων

Με πρόστιμο θα επιβαρύνεται η ΔΕΗ αλλά και οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος από το υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση που δεν εισπράττουν το τέλος στα ακίνητα ή σε περίπτωση που δεν κόψουν το ρεύμα σε εκείνους οι οποίοι αρνούνται να καταβάλλουν το ειδικό τέλος.
Ειδικότερα, βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που κατατέθηκε στη βουλή, το πρόστιμο που το υπουργείο οικονομικών θα επιβάλλει θα είναι ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%.
Η τροπολογία του υπουργείο διευκρινίζει, παράλληλα, ότι τα ποσά του ειδικού τέλους που εισπράττονται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος αποδίδονται στο ελληνικό δημόσιο μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών από τη λήξη του μήνα στον οποίο εισπράχθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί.
Τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές μπορεί να δίνουν στο Δημόσιο, χρηματικές προκαταβολές έναντι των ποσών που πρέπει να αποδοθούν από τις εισπράξεις του τέλους και μέχρι 25% του προς είσπραξη ποσού. Η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές θα παρακρατούν για τον «κόπο» τους ποσοστό 0,25% από τις εισπράξεις και συνολικά προβλέπονται έσοδα 6.513.000 ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News