Dei Energy News

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ-ΔΕΗ

Προς: Γενικό Δ/ντη Διανομής ΔΕΗ. Α.Ε. κ. Αραβαντινό Νικόλαο.
Θέμα: Επάνδρωση νυχτερινής βάρδιας.

Ένα ακόμη κρούσμα που επιβεβαιώνει την ανακολουθία έργων και πράξεων της Διοίκησης, αποτελεί η απαράδεκτη απόφαση, σχετικά με την κατάργηση πόστου της νυχτερινής βάρδιας στις Περιοχές που υπάγονται στη Περιφέρεια Μακεδονίας -Θράκης.
Είναι αδιανόητο. Την ώρα που η οικογένεια των Τεχνικών μετρά θύματα, οι αμετανόητοι τεχνοκράτες της Διοίκησης, πειραματίζονται σε βάρος της ασφάλειας του προσωπικού και των εγκαταστάσεων.
Είναι ασύλληπτο. Στην Γενική Δ/νση Διανομής που παρουσιάζει την μεγαλύτερη συχνότητα εργατικών ατυχημάτων, οι νοσηροί εγκέφαλοι της ιεραρχίας, εμμένουν και επινοούν αποφάσεις που παραβιάζουν κατάφορα την εργατική νομοθεσία και τους κανόνες Ασφαλούς εργασίας.
Συγκεκριμένα: Κατόπιν καταγγελιών, πληροφορηθήκαμε ότι στην Περιοχή Βέροιας καταργείται το ένα πόστο της νυχτερινής βάρδιας, με συνέπεια η νυχτερινή βάρδια να επανδρώνεται εφεξής από έναν και μόνο Τεχνίτη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εργαζομένων.
Εν συνεχεία, εμβαθύνοντας στο θέμα διαπιστώσαμε ότι η παραπάνω απόφαση που φέρει την υπογραφή του Γενικού Δ/ντη Διανομής, δεν αφόρα μόνο την Περιοχή Βέροιας, άλλα το σύνολο των Περιοχών της Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου - Ηπείρου και Νήσων.
Το αιτιολογικό της απόφασης που ελήφθει για «λόγους οικονομίας κλίμακος», η επάνδρωση της νυχτερινής βάρδιας από έναν Τεχνίτη, ενώ σε περίπτωση «εκτάκτου ανάγκης» θα επιστρατεύεται προς συνδρομή ο Τεχνικός της απογευματινής βάρδιας.
Οι μάσκες έπεσαν. Κατέρρευσαν και οι τελευταίες αυταπάτες σχετικά με τις  προθέσεις της Διοίκησης. Είναι προφανές ότι ο «νεόκοπος» Γενικός Δ/ντης Διανομής, προερχόμενος από την Δ/νση Πληροφορικής, φέρει ελάχιστη γνώση και εμπειρία περί του έργου που επιτελείται στο δίκτυο, με συνέπεια να μην αντιλαμβάνεται τις ολέθριες για τους εργαζόμενους και την Επιχείρηση, συνέπειες των αποφάσεων του.
Κύριε Γενικέ:
  •     Γνωρίζετε ότι η παραπάνω απόφαση παραβιάζει απροκάλυπτα την εργατική νομοθεσία και ειδικότερα τις διατάξεις του Νόμου (περί εργασιών σε υπό τάση στοιχεία), τις Οδηγίες Διανομής, καθώς και τα υπηρεσιακά Οργανογράμματα για την επάνδρωση βαρδιών και συνεργείων;
  •     Γνωρίζετε ότι η παραπάνω απόφαση καταστρατηγεί καταφανώς το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας, που αφορά την πιστή εφαρμογή των Συνθηκών Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία;
  •    Δεν ενημερωθήκατε απ’ τους επιτελείς σας ότι δεν δύναστε να επιστρατεύετε σε περίπτωση «εκτάκτου ανάγκης» τους Τεχνικούς της απογευματινής βάρδιας, εφόσον δεν έχει παρέλθει ο χρόνος της 10ωρης ανάπαυσης;
  •    Δεν είναι αυτονόητο ότι με την παραπάνω απόφαση, επιμηκύνεται ο χρόνος αποκατάστασης βλαβών, γεγονός που σχετίζεται με την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την εικόνα της Επιχείρησης;
  •    Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η απόφαση αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δικτύων και των εγκαταστάσεων;
  •    Τέλος κύριε Γενικέ, πόσο και με ποια μεθοδολογία κοστολογείται την ανθρώπινη υπόσταση, την σωματική ακεραιότητα των Τεχνικών και το αγαθό της ζωής;
Κύριε Γενικέ:
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων που εκπροσωπεί, έχει  υποχρέωση να καταγγείλει δημόσια την μονομερή, ανεφάρμοστη και λογιστικού τύπου απόφαση σας, για αποδυνάμωση της νυχτερινής βάρδιας.
Έχει χρέος να αποδομήσει παρελκυστικές αποφάσεις και επιλογές που αμαυρώνουν το κύρος της Επιχείρησης, υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ παράλληλα θέτουν σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια των Τεχνικών, των πολιτών και των δικτύων, (π.χ: πτώση ηλεκτροφόρου αγωγού, πτώση στύλου, πυρκαγιά, κ.λ).
Κύριε Γενικέ:
Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Οι εργαζόμενοι Τεχνικοί της ΔΕΗ δεν υποκύπτουν μοιρολατρικά στο άκρατο Διευθυντικό Δικαίωμα. Μπορούν να διακρίνουν και να απομονώσουν αποφάσεις και συμπεριφορές που δυναμιτίζουν το ομαλό εργασιακό κλίμα και τη συντεταγμένη πορεία της Επιχείρησης. 
Κατά συνέπεια, η απάντηση που θα λάβετε, θα είναι άμεση, ενωτική, μαζική και συντονισμένη. Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ, το πολυπληθέστερο Πρωτοβάθμιο Σωματείο των Τεχνικών, δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου.
Ή ανακαλείτε άμεσα την καταχρηστική σας απόφαση
ή οδηγούμαστε σε μετωπική σύγκρουση.
 ΕΤΕ/ΔΕΗ
                                                                                                    
                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News