Dei Energy News

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απίστευτο! Από το μηνιαίο μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά – Παγώνουν επ΄αόριστο οι κλαδικές συμβάσεις – Ψαλίδι 35% στους μισθούς στις ΔΕΚΟ

Από το http://www.newsit.gr/

- Απανωτές ''βόμβες'' Βενιζέλου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
- Από του χρόνου ενσωματώνουν την έκτακτη εισφορά στους μισθούς μας
- Διαβάστε πόσο μειώνονται οι μισθοί σε κάθε ΔΕΚΟ
- Γιατί πάμε de facto σε νέες μειώσεις μισθών και στον Ιδιωτικό τομέα
- '' Ή ψηφίζετε τα μέτρα ή χρεώνεστε την χρεοκοπία της χώρας''
Απευθείας από τον μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, προκειμένου τα κρατικά ταμεία να μην χάσουν ούτε ευρώ από το ''χαράτσι''.


Την.. ''ευφυέστατη'' αυτή ιδέα ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλή και έτσι αντί να αποστέλλονται ''ραβασάκια'' στους φορολογούμενος και εκείνοι να προσέρχονται στις εφορίες για να καταβάλλουν σε 6 μηνιαίες δόσεις την έκτακτη εισφορά, από του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε φορολογούμενο θα παρακρατείται από τον μισθό του, δηλαδή σε 12-14 μηνιαίες δόσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης και την απόφαση να ανασταλεί η υποχρεωτική επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε επίπεδο επιχείρησης μέχρι το τέλος του σταθεροποιητικού προγράμματος , δηλαδή το 2015, εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαμηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.Και ας μας έλεγαν αρχικά πως το πάγωμα θα ήταν για 2 χρόνια.
Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε-απείλησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται την ''ανταρσία'' πως η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης!
Μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων θα ισχύσει τελικά στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή.
Για τις εισηγμένες στο χρηματιστηρίου ΔΕΚΟ οι μισθοί θα διαμορφωθούν στο 65% των αμοιβών που έπαιρναν στις 31/12/2009.
Έτσι, το νέο "ψαλίδι" στους μισθούς, εφόσον εξαιρεθούν οι μέχρι σήμερα περικοπές- υπολογίζεται να διαμορφωθεί στην ΔΕΗ στα επίπεδα του 14%. Στον ΟΠΑΠ η μείωση θα διαμορφωθεί περίπου στο 15% και στην ΕΥΔΑΠ στο 27,8%. Στον ΟΛΠ θα συρρικνωθούν οι αποδοχές σχεδόν 12%, στον ΟΛΘ 12,1 και στην ΕΥΑΘ 12,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News