Dei Energy News

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το σικέ παιχνίδι ΓΕΝΟΠ και Ζερβού!

Υπήρξε το παρακάτω άρθρο στην Εφημερίδα Δημοκρατία σχετικά με δήθεν σικέ παιχνίδι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τα χαράτσια. Δυστυχώς υπήρξε λάθος εκτίμηση από πλευράς της Ομοσπονδίας για την άμεση συμμετοχή του κόσμου που θα αναγκαστεί να πληρώσει το χαράτσι της ΦΟΡΟΚΕΡΑΜΙΔΑΣ. Πιθανόν να πίστευαν ότι με την κατάληψη θα γίνονταν ένα νέο Πολυτεχνείο όπως το 1973, που από ένα τυχαίο γεγονός από τη Νομική, ξεσηκώθηκε ο κόσμος των Αθηνών, στήριξε τους φοιτητές, και όχι μόνο, στο Πολυτεχνείο και ανετράπη η Χούντα του Παπαδόπουλου.
Δυστυχώς σήμερα, περιμένουμε όλοι να μας σώσουν οι άλλοι, καθισμένη στον καναπέ παρακολουθώντας τον Δημοσιογραφικό "οχετό", ακριβοπληρωμένων μεγαλοδημοσιογράφων, που στοχοποιούν την οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα αντιστέκεται στην Τρόικα και στην Εθελοδουλική κυβέρνηση του Παπανδρέου.

Κίνηση εντυπωσιασμού, που εν μέρει ήταν εις γνώσιν της διοίκησης της ΔΕΗ, φαίνεται ότι ήταν η πολύωρη κατάληψη του κτιρίου της οδού Πειραιώς, στο οποίο εκδίδονται οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος.
Χθες, υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ υποστήριζαν ότι ο επικεφαλής της εταιρίας Αρθ. Ζερβός γνώριζε την πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠ, χωρίς να πάρει τα αναγκαία μέτρα. Από προχθές, η διοίκηση υποστήριζε ότι αναζητεί ιδιώτες προκειμένου να τυπωθούν οι λογαριασμοί με την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Ελεγε, μάλιστα, ότι έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την απρόσκοπτη έκδοση των λογαριασμών.

Τα αρμόδια στελέχη διαπίστωσαν, όμως, ότι δεν είναι και τόσο εύκολη η διασύνδεση με τα συστήματα των ιδιωτικών εταιριών που επρόκειτο να τους τυπώσουν.

Τελικά χθες το μεσημέρι οι συνδικαλιστές έληξαν την κατάληψη και οι λογαριασμοί θα τυπωθούν από το κέντρο έκδοσης της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος υποστήριξε ότι «θα δώσουμε τη μάχη να μην κόψουν το ρεύμα στους φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι για τα τέλη». Είχε, πάντως, προλάβει να περάσει από το υπό κατάληψη κτίριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Λίγες ώρες αργότερα, η ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε κατάληψη του γραφείου του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της εταιρίας να αναθέσει σε ιδιώτες την έκδοση των λογαριασμών». Τελικά δεν ήταν κατάληψη, αλλά... επίσκεψη στο γραφείο του κ. Ζερβού, μετά την οποία οι συνδικαλιστές αναχώρησαν ήσυχα. Γι' αυτό και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Φωτόπουλος, που ήταν σχεδόν μόνιμος κάτοικος του γραφείου του Π. Αθανασόπουλου (επικεφαλής της ΔΕΗ επί Ν.Δ.), «παρέχει ιδιότυπη ασυλία» στον κ. Ζερβό. Οι ίδιοι θεωρούν ότι το 24ωρο σόου στην οδό Πειραιώς ήταν πιθανώς εις γνώσιν της διοίκησης. Γι' αυτό δεν υπήρξε προετοιμασία και γι' αυτό έτρεχαν στο παρά πέντε να βρουν ιδιώτες για την έκδοση των λογαριασμών.

Πριν από τη λήξη του «θερμού επεισοδίου» στη ΔΕΗ είχαν προηγηθεί εκατέρωθεν αγωνιστικές δηλώσεις. «Καλώ άμεσα τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να αποχωρήσει από το κτίριο, όπου εμποδίζεται η έκδοση λογαριασμών και έχω δώσει ρητές εντολές στη διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση» είχε υποστηρίξει την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. «Δεν μας φοβίζει κανένας εισαγγελέας και δεν το λέω γιατί γυρίζουμε την πλάτη στους νόμους, αλλά γιατί παλεύουμε για ιερό σκοπό. Εδώ είμαστε, ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει» είχε απαντήσει ο κ. Φωτόπουλος. Ο ίδιος είχε επαναλάβει τις δηλώσεις για τα σημαντικά χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ.
Από την Εφημερίδα ΔΗΜΟΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News