Dei Energy News

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ:"Ας προωθήσουμε επιτέλους την περιβόητη ανάπτυξη"

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα θέματα της ενέργειας στον νομό μας μετά από την δημοσιοποίηση των σεναρίων που προωθεί η κυβέρνηση για την πώληση των μονάδων ΑΗΣ Αμυνταίου. Σενάρια τα οποία επιβεβαιώθηκαν και δια στόματος Υπουργού στην πρόσφατη επίσκεψή του στο λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας ,ποια είναι τελικά η απόφαση κανείς ακόμα δεν γνωρίζει.
Το σωματείο μας ως υπεύθυνο δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, κινητοποιήθηκε άμεσα και ξεκίνησε κύκλο επαφών ως είχε αποφασίσει,  ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς ,έτσι ώστε να έχουν γνώση και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Συναντηθήκαμε με τον αντιπεριφερειάρχη  κ. Ηλιάδη καθώς και με τον δήμαρχο Φλώρινας  κ.
Βοσκόπουλο και ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του δημάρχου Αμυνταίου κ. Ιωσιφίδη όπου και τοποθετηθήκαμε για τα ζητήματα αυτά.

Υπήρξε στις συναντήσεις μας ταύτιση απόψεων και από κοινού αποφασίστηκε να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες και ανάλογες δράσεις για ανατροπή των δυσχερών καταστάσεων.

Για μια ακόμη φορά η κοινωνία μας  όπως και εμείς διερωτόμαστε :

Γιατί πάλι η Φλώρινα το πειραματόζωο της ενεργειακής πολιτικής ;

 Επιτέλους η τοπική κοινωνία μαζί με τους εργαζόμενους  πρέπει να αναλάβει δράση. Πως θα δημιουργηθεί ανάπτυξη όπως λεν με το κλείσιμο των μονάδων;

Μην ζούμε με αυταπάτες ,αυτά είναι σχέδια των επενδυτών να κλείσουν οι μονάδες της ΔΕΗ ,για να μπορέσουν να προωθήσουν το «δικό τους προϊόν» .

Ζούμε σε έναν Νομό με πανέμορφο φυσικό τοπίο που πρέπει να αξιοποιηθεί, παρόλα αυτά βλέπουμε γύρω μας σε αυτό το τοπίο να φυτρώνουν σαν μανιτάρια τα «καθρεφτάκια» και τα «φουρφούρια» όπως αποκαλούνται. Αυτά δεν παραβιάζουν την αισθητική του τοπίου?

Δεν είμαστε αντίθετη στις άλλες μορφές ενέργειας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει και αθέμιτος ανταγωνισμός. Διερωτόμαστε πόσες θέσεις εργασίας θα προσφέρουν αυτές οι μορφές ενέργειας? Σεβόμενοι το περιβάλλον αλλά παράλληλα αφουγκραζόμαστε και τις ανησυχίες των πολιτών και  πρέπει κατά την άποψή μας  το εγχώριο προϊόν που λέγεται λιγνίτης να το αξιοποιήσουμε ορθολογικά  βελτιώνοντας και την καύση του στις μονάδες, κατασκευάζοντας όπου χρειάζεται συστήματα φιλικά στο περιβάλλον.

Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτές οι μορφές ενέργειας προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας, κάτι που χρειάζεται αυτή την χρονική περίοδο ο λαός.

Ας προωθήσουμε επιτέλους την περιβόητη ανάπτυξη που επικαλούνται, βοηθώντας τον πολίτη για την οικονομική επιβίωσή του.

 Συνάδελφοι - συμπολίτες μας η χρονική αυτή συγκυρία που διανύει η χώρα είναι από τις δυσκολότερες μετά την μεταπολίτευση , γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να στηριχθεί η οικονομία μας και τελικά η επιβίωση μας.

Προτείνουμε :
  • Αξιοποίηση του εγχώριού μας ορυκτού πλούτου.
  • Αξιοποίηση του φυσικού μας κάλλους.
  • Στήριξη της τοπικής αγοράς μας .
  • Διαφωνούμε με την εισαγωγή καύσιμου από άλλες χώρες.(Βουλγαρία – Τουρκία).
  • Αξιοποίηση του έμψυχού μας δυναμικού.
  • Άμεση προώθηση της τηλεθέρμανσης.
  • Αξιοποίηση του τοπικού πόρου με αιχμή τις ανάγκες του πολίτη.
  • Λέμε ΝΑΙ στον υγιές ανταγωνισμό με ίσους όρους , ΟΧΙ όμως στην προώθηση του αθέμιτου ανταγωνισμού όπως προσπαθούν να μας τον επιβάλλουν 

                           Για το Δ.Σ.
                                                                      

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν.Γραμματέας
Δεληγιώργης  Χρήστος           Νικόπουλος Ευάγγελος

--------------------------------------------------------------------------------------

Το σωματείο «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» συμμετέχει στην απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη  20 Οκτωβρίου  που κήρυξε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ .

Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά βγάζει τους εργαζόμενους στο δρόμο, διαδηλώνοντας ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, στην εφεδρεία και στις απολύσεις .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ  11:00 π.μ.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News