Dei Energy News

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΕΤΕ-ΔΕΗ: Απορρίπτουμε το μνημόνιο εξόντωσης

Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα την εκταμίευση της 6ης δόσης του “κατοχικού” δανείου, είναι το καθοριστικό βήμα που οδηγεί στην εξαθλίωση της κοινωνίας.

Το μνημόνιο “σωτηρίας” οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα, αλλά και την κοινωνία στην χρεοκοπία. Οι εμπνευστές του δεν ενδιαφέρονται για την ανόρθωση της οικονομίας, αλλά επιζητούν μεθόδους για να διασφαλιστούν τα χρήματα των τοκογλύφων δανειστών.

Υποθηκεύουν, εκποιούν, δημεύουν, βγάζουν στο σφυρί την χώρα. Το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, το νερό μετατρέπεται σε εμπορεύσιμη ύλη, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μεταβιβάζονται, η ηλεκτρική ενεργεία μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας, οι τηλεπικοινωνίες παραχωρούνται οριστικά και αμετάκλητα.

Και δεν σταματούν εδώ. Το “ΕΝΙΑΙΟ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ” και η “ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ” υποθηκεύουν για δεκαετίες τις ζωές μας, υποβαθμίζοντας τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές, την ποιότητα ζωής και τελικά, το μέλλον και την προοπτική της  Επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Αντιδρούμε στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Αντιδρούμε στη προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την χώρα σε προτεκτοράτο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Απορρίπτουμε το μνημόνιο εξόντωσης του ελληνικού λαού.
Απορρίπτουμε τις εθνοσωτήριες πολιτικές που καρατομούν την κοινωνία.

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό παρών στην 48ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας των ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και Πέμπτη 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ.

Παράλληλα, καλούμε τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για το Ασφαλιστικό μας, την Τρίτη 18 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 16:00, έξω απ’ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News