Dei Energy News

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

«ΜΠΛΟΚΟ» ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!

Από το www.iskra.gr

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ!
Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς 247 (Μοσχάτο) πραγματοποιεί αυτήν την ώρα η ΓΕΝΟΠ με στόχο να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.
«Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή η ΓΕΝΟΠ.
Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι θα παραμείνουν όσο χρειαστεί προκειμένου να αναστείλουν την έκδοση των λογαριασμών.
Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο. Την κατάληψη στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Στο χώρο βρίσκονται επίσης, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ, της Αυτόνομης Παρέμβασης καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση για ενίσχυση της πρωτοβουλίας αυτής.  Στόχος είναι να κρατηθεί όσο χρειαστεί η κατάληψη προκειμένου να μην εκδοθούν τα χαράτσια.
  Θυμίζουμε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας υπολογίζεται να αρχίσουν να καταφτάνουν οι πρώτοι 190.000 λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που θα περιλαμβάνουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους και στους περίπου 5,5 εκατ. υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι από την ημερομηνία έκδοσης των λογαριασμών τους θα έχουν περιθώριο μόλις 40 ημερών για να πληρώσουν το συνολικό οφειλόμενο ποσό ώστε να μην τους διακοπεί το ρεύμα!
Σύμφωνα μέλιστα με όσα έχουν διαρρεύσει, δεν θα υπάρχει δυνατότητα διακανονισμού ή πληρωμής σε δόσεις -παρά τα όσα είχαν εξαγγείλει- ενω όσοι  δικαιούνται απαλλαγής και τους έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ ''χαρατσωμένος'' , θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν το λογαριασμό και μετά να προσκομίσουν μια σειρά απο δικαιολογητικά στην αρμόδια εφορία και όταν -και εφόσον- εγκριθεί η αίτηση, θα τους επιστραφεί το ποσό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News