Dei Energy News

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εκανε κατάληψη ο... βασικός μέτοχος της ΔΕΗ

Οι συνδικαλιστές δεν έκλεισαν το ρεύμα, αλλά μπλοκάρισαν το Κέντρο Εκδοσης των Λογαριασμών για να μην εκτυπωθούν όσοι περιλαμβάνουν το τέλος ακίνητης περιουσίας
Είχε πια νυχτώσει όταν συνδικαλιστές της ΔΕΗ κρεμούσαν χειροπέδες στην κεντρική πύλη του Κέντρου Εκδοσης Λογαριασμών ρεύματος. «Δεν κόβουμε το ρεύμα στον φτωχό κι ας μας βάλουν φυλακή», έγραφε το πανό που είχαν αναρτήσει. Σκοπός της κατάληψης ήταν να εμποδιστεί η εκτύπωση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν το τέλος ακίνητης περιουσίας. Αυτή ήταν η πρώτη φάση των κινητοποιήσεών τους. Οπως έλεγε χθες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, στην τελική φάση - αν χρειαστεί - θα «δοθεί μάχη σώμα με σώμα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Το Κέντρο Εκδοσης Λογαριασμών στην οδό Πειραιώς καλύπτει τις ανάγκες όλης της χώρας. Οι συνδικαλιστές είχαν την πληροφόρηση ότι χτες θα τυπώνονταν και οι πρώτοι λογαριασμοί με το νέο τέλος. Περίπου 100 διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδό του στις έξι το απόγευμα. Δεν είχαν σαφή εικόνα αν είχαν εκδοθεί ήδη λογαριασμοί. Οι περισσότεροι ήταν μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Κάποιοι από αυτούς φορούσαν τις πράσινες φόρμες εργασίας και πορτοκαλί καπέλα. Ανάμεσά τους και διαδηλωτές με σημαίες του ΠΑΜΕ. Τη στήριξη στην κινητοποίηση εξέφρασε από μικροφώνου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στο σημείο κατέφθασαν και πολίτες από τη Νίκαια που συμμετείχαν νωρίτερα σε τοπικές συνελεύσεις αναζητώντας τρόπους δράσης στις γειτονιές τους στα πρότυπα του κινήματος «Δεν πληρώνω».
«Αγωνιζόμαστε για το συμφέρον της κοινωνίας», έλεγε ένας από τους συνδικαλιστές, ενώ μια φωτοτυπία λογαριασμού της ΔΕΗ με το νέο τέλος άλλαζε γρήγορα χέρια. Αφορούσε διαμέρισμα 63 τ.μ. σε περιοχή με υψηλό συντελεστή. Το τέλος μοιραζόταν σε δύο δόσεις των 350 ευρώ. «Δεν θα μας κάνουν μηχανισμό είσπραξης φόρων», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κατσαρός.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Δίπλα του ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Φωτόπουλος εξηγούσε τα στάδια των κινητοποιήσεων, χωρίς να ξεκαθαρίζει πόσο θα διαρκούσε η κατάληψη. Σε δεύτερη φάση, όπως είπε, δεν θα επιτρέψουν να αποσταλούν δελτία διακοπής ρεύματος σε όσους δεν θα έχουν πληρώσει το τέλος. «Ξέρουμε ποιοι είναι οι φτωχοί. Οι 320.000 πολίτες που έκαναν διακανονισμούς. Δεν θα επέμβουμε για την Εκάλη», είπε. Στην τρίτη φάση η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει τη διακοπή του ρεύματος σε σπίτια. «Θα είμαστε εκεί με τη φυσική μας παρουσία», είπε ο Ν. Φωτόπουλος, ενώ από τα μεγάφωνα των συνδικαλιστών ακούγονταν οι στίχοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη «αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά».
Από το http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News