Dei Energy News

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ''15'' ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ!

  http://www.iskra.gr/

ΦΥΓΟΔΙΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!   
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΞΕΙΚΙΝΗΣΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΒΗΜΑΤΑ, ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΓΡΙΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ!

Την ώρα που ακόμα και η ανάλγητη Κομισιόν αποδοκιμάζει το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος για το ''χαράτσι'' στα ακίνητα (βλ. ρεπορτάζ εδώ) εντελώς αυθαίρετα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας σε βάρος των 15 συλληφθέντων  (καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής σε έναν εξ αυτών) , μετά την άγρια επίθεση των ΜΑΤ έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στο Χολαργό. Παρότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε αυτόφωρη διαδικασία, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε -κατα απαράδεκτο τρόπο-,  από τη σύνθεση του δικαστηρίου, για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.
  Κι αυτό γιατί οι μάρτυρες κατηγορίας (αστυνομικοί και διοικητικά στελέχη της ΔΕΗ...) δεν εμφανίστηκαν τελικώς, ακολουθώντας προφανώς ''άνωθεν'' εντολές !  Έτσι λοιπόν, σε μια προσπάθεια παράτασης της ''ομηρείας'' των συλληφθέντων και προσδοκώντας ενδεχομένως την μέχρι τότε εκτόνωση του κλίματος αλληλεγγύης και αντίστασης, αντί να εκδικαστούν άμεσα οι διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων, όπως άλλωστε και οι ίδιοι είχαν ζητήσει, παραπέμθηκε η δίκη για την ερχόμενη Τετάρτη 30 Νοέμβρη.  Μέχρι τότε, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι δέκα υπάλληλοι της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι ( ΥΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος.  
Ένας εξ αυτών είναι και ο πρώην Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Μπαρκονίκος. Βρέθηκε έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στον Χολαργό αφού είχε πάει να επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
«Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι», φώναξε από το παράθυρο του εισαγγελικού γραφείου ο Ν. Φωτόπουλος. Εξω από το γραφείο του εισαγγελέα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συνδικαλιστές, πολίτες και φίλοι των κατηγορουμένων οι οποίοι φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης.
«Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΓΕΝΟΠ νωρίτερα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
Σύμφωνα με τον συνήγορο των συνδικαλιστών, Δημήτρη Περπατάρη, οι κατηγορούμενοι εφόσον οδηγηθούν στο αυτόφωρο επιθυμούν να δικαστούν και σκοπεύουν να μην ασκήσουν έφεση σε οποιαδήποτε ποινή τους επιβληθεί.
Στην εισαγγελία έσπευσε και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος ζήτησε από τον εισαγγελέα να καταθέσει υπέρ των συλληφθέντων. Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία στο στάδιο της ποινικής δίωξης και έτσι ο κ. Γλέζος δήλωσε ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο.
Στο πλευρό των συλληφθέντων  βρέθηκε και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης
 Στον παράδρομο της Μεσογείων έξω από το κτήριο, παραμένουν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης, μέλη του ΣΥΝ του ΠΑΜΕ, της ΟΛΜΕ και πολίτες, που συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και η Επιτροπή ''δεν χρωστάμε δεν πουλάμε δεν πληρώνουμε''  κάλεσε  σε συγκέντρωση στο σταθμό εθνικής άμυνας και πορεία στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεσογείων, το απόγευμα στις 18:00.
Παρά την επέμβαση της αστυνομίας το κέντρο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στο Χολαργό δε λειτουργεί αφού οι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι 15 συνάδελφοί τους και πολίτες που συνελήφθησαν από την αστυνομία. Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προχώρησε στην κύρηξη 48ωρης απεργίας (σήμερα και αύριο) που θα καλύπτει τους εργαζόμενους του στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, καθώς και 4ωρες στάσης εργασίας στην Αττική.
Σε δηλώσεις του o πρόεδρος των εργαζομένων του κέντρου διαχείρισης στον Χολαργό, Γιάννης Γκίζας "σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας εμείς δε θα μπούμε να δουλέψουμε και εδώ ειναι ένα από τα κέντρα πληροφορικής της ΔΕΗ".
 Η πράξη τρομοκράτησης του αγώνα του λαού και των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο αντισυνταγματικό χαράτσι είναι ανεπίτρεπτη και η απόσυρση των κατηγοριών, καθώς και η απελευθέρωση των προσαχθέντων, πρέπει να είναι άμεση!

ΣΥΡΙΖΑ: ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ
«Η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και τη καταστολή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Όπως σημειώνει, «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ συναντιέται με το πολύμορφο αγώνα των λαϊκών συνελεύσεων, των δημάρχων, των κινήσεων πολιτών, ενάντια στο αντισυνταγματικό χαράτσι που επέβαλε η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση Παπανδρέου και υλοποιεί η συγκυβέρνηση Παπαδήμου».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την άμεση κατάργηση του «ληστρικού μέτρου που με εκβιαστικό τρόπο πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση», καθώς και την «άμεση απελευθέρωση όσων έχουν συλληφθεί και τη μη δίωξή τους». «Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται ούτε τρομοκρατούνται», υπογραμμίζει.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής αύριο Παρασκευή 25/11 και ώρα 11πμ θα δώσουν Συνέντευξη τύπου με θέμα: ''Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του Ν.Χουντή για το χαράτσι της ΔΕΗ.  Κοινωνικές αντιστάσεις και  εντεινόμενος κρατικός αυταρχισμός''  στα γραφεία του Συνασπισμού.



ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ: ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 
''H σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ στο Χολαργό, με συνέπεια τη σύλληψη του προέδρου και μελών του σωματείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καθώς και αλληλέγγυων πολιτών που βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων αποτελεί μνημείο αυταρχισμού.
Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ θέτει ως εθνικό σχέδιο τη σωτηρία του τραπεζικού συστήματος, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, καθίσταται φανερό ότι σε αυτό το σχέδιο δεν χωρούν όσοι και όσες αγωνίζονται για την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των εργασιακών κεκτημένων.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την άρση των διώξεων εναντίον τους. Ο αγώνας ενάντια στις κυβερνήσεις των τραπεζιτών συνεχίζεται. Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια θα δικαιωθεί. Ούτε βήμα πίσω, οι ανάγκες μας, πάνω από τα κέρδη τους!''
ΚΚΕ: ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!
Για «αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης, των ΜΑΤ, των Εισαγγελέων και των συλλήψεων» κάνει λόγο το ΚΚΕ
 
«Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο, όπως είναι το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, ούτε μπορούν να τον επιβάλουν όταν το εργατικό λαϊκό κίνημα κι ο λαός λέει όχι και τον αντιπαλεύει για να τον καταργήσει», διαμηνύει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα και υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος συνολικά που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ενάντια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, είτε αρνούνται να υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Περισσός καλεί «τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πεισμώσουν πιο πολύ και να απαντήσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα για να καταργηθεί εδώ και τώρα το χαράτσι». «Λαϊκός ξεσηκωμός παντού. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Τέλος οι θυσίες για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και της ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
ΑΔΕΔΥ: ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ
 
Για «σκόπιμη και συνειδητή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ''Προστασίας του Πολίτη'' να συλλάβει τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολλούς εργαζόμενους» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ .
 
«Η σημερινή βίαιη και βάρβαρη παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, κατά των εργαζόμενων στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, οι οποίοι με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αρνούνται να εφαρμόσουν την παράνομη και κατάφορα άδικη εντολή της Κυβέρνησης, για την είσπραξη πρόσθετων χαρατσιών, μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από τα νοικοκυριά που είναι πλέον σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, μας γυρίζει σε άλλες εποχές», τονίζει σε ανακοίνωσή της.
 
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η συγκυβέρνηση, με αυτή της την απόφαση θέλει να στείλει ένα καθαρό μήνυμα σε κάθε αγωνιζόμενο, σε κάθε πολίτη, σε κάθε αδύναμο οικονομικά να ανταπεξέλθει στην ακραία, άδικη, προκλητική φοροεισπρακτική επιδρομή, ότι:
1. Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει αδιακρίτως και αδιαπραγμάτευτα.
2. Κάθε αντίσταση θα τσακιστεί με κάθε μέσο, αυταρχισμό και σκληρότητα».
H ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την «αστυνομική, αυταρχική επέμβαση» της κυβέρνησης, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, καταγγέλλει τις πρακτικές της αντισυνδικαλιστικής εκστρατείας και επίθεσης που έχουν στόχο των αποδυνάμωση κάθε οργανωμένης, δυναμικής αντίστασης και καλεί όλους σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 1ης Δεκεμβρίου.
ΓΣΕΕ: ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η αντίδραση και η συνδικαλιστική δράση καταστέλλονται με προσαγωγές και συλλήψεις, όσο λαμβάνονται επαχθή μέτρα που πυροδοτούν εντάσεις» στέλνει η ΓΣΕΕ .
Η Γενική Συνομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να αφήσει «τα φληναφήματα» και τονίζει ότι μια και μόνη λύση υπάρχει «ν΄αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και η ''ευαισθησία'' της να εκδηλωθεί πραγματικά με ενέργειες απαλλαγής από τις φοροεπιδρομές των ανθρώπων του μόχθου, οι οποίοι δεν είναι τζαμπατζήδες, αλλά πραγματικά αδυνατούν να καταβάλουν τα επαχθέστατα χαράτσια».
 
Η κατασταλτική και δικαστική αντιμετώπιση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των συνδικαλιστών σε μία περίοδο καταιγισμού επώδυνων μέτρων που οδηγούν σε γενικευμένη οικονομική αποδυνάμωση και κοινωνική υποβάθμιση, είναι το λιγότερο προκλητική, υπογραμμίζει και παράλληλα σημειώνει πως η «ευαισθησία» που επιδεικνύουν οι Αρχές κάθε είδους στη διασφάλιση της «τάξης» απέναντι στις συλλογικές αντιδράσεις, εξανεμίζεται όταν γίνεται χρήση αστυνομικής βίας και χημικών σε ειρηνικές μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων, ή όταν απεργίες κρίνονται διαρκώς παράνομες όταν εργοδότες εισφοροφυγάδες μένουν ατιμώρητοι και απολυμένοι εργαζόμενοι είναι δέσμιοι της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ
«Οι δυνάμεις καταστολής του κράτους, της κυβέρνησης και της τρόικα, χτύπησαν σήμερα όχι μόνο το εργατικό κίνημα, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία, για την οποία ο λαός μας έχει δώσει τόσους αγώνες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΛΕ).
Σύμφωνα με την ΟΙΥΛΕ, το συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα, με την ανοχή της κυβέρνησης, δέχεται την πιο άγρια επίθεση και καταστολή από τη μεταπολίτευση και μετά, συμπεριλαμβανομένων πλέον και των συλλήψεων συνδικαλιστών.
«Τους λέμε ότι δεν πτοούμαστε και ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Η πάλη ενάντια σε κάθε μορφής χαράτσι, ενάντια στη φτώχεια, τη δυστυχία και την απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης, θα συνεχιστεί αταλάντευτα. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια των εργαζομένων και της κοινωνίας», τονίζει η Ομοσπονδία.

ΕΚΑ: AΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ
Για αντιδημοκρατικές τακτικές και πρακτικές κάνει λόγο το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας, σημειώνοντας ότι η ελεύθερη φωνή της κοινωνίας και των Συνδικάτων φιμώθηκε από την πρωϊνή επέμβαση των ΜΑΤ στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ στον Χολαργό, που ήταν σε κατάληψη από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και άλλων εργασιακών χώρων.
«Η ''Δημοκρατία'' της τρόικα, της κυβέρνησης Παπαδήμου και των συμφερόντων έφτασε στο σημείο να συλλάβει τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και άλλων δώδεκα εργαζομένων - συνδικαλιστών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο και προσθέτει ότι «το Συνδικαλιστικό Κίνημα αφού προσπάθησαν να το απαξιώσουν στην κοινωνία με συκοφαντίες, σήμερα το κτυπούν στα ίσια με συλλήψεις».
Διαμηνύει ακόμη ότι ο αγώνας ενάντια σε κάθε μορφής χαράτσι, ενάντια στη φτώχεια και τη δυστυχία που οδηγούν τους Έλληνες εργαζόμενους, θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) «καταγγέλλει την αστυνομική βία και την απαράδεκτη τακτική καταστολής των αγώνων των εργαζομένων της ΔΕΗ και των λοιπών φορέων αντίδρασης κατά των βάρβαρων εισπρακτικών μέτρων της κυβέρνησης της υποταγής στους ξένους τοκογλύφους».
Όπως χαρακτηριστικά διαμηνύει, «οι συλλήψεις και όλες οι μορφές βίας από τις δυνάμεις καταστολής της λαϊκής αντίδρασης δεν θα περάσουν, δε θα καταστείλουν τη λαϊκή οργή, που θα πνίξει όλους όσοι δρουν και εργάζονται κατά των συμφερόντων των πολιτών».


 ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ
11:30  
Βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ με 10 αυτόφωρες προσαγωγές συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και 5 αλληλέγγυων, πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο μετά τις 08:00 στο κατειλημμένο κτίριο της ΔΕΗ στην λεωφόρο Μεσογείων!
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εισβολή των ΜΑΤ, αρκετός κόσμος μετέβαινε (και παραμένει ακόμα - 11:30) έξω από το κτίριο της ΔΕΗ αλλά και έξω από το ΑΤ Αμαρουσίου (πίσω από το "ΥΓΕΙΑ") όπου έχουν οδηγηθεί οι προσαχθέντες. Εκεί υπάρχει μια de facto "ενωτική" συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία πλαισιώνουν αγωνιστές από λαϊκές συνελεύσεις, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Ταυτόχρονα, έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, μετέβησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης (ο οποίος κατευθύνθηκε και προς το ΑΤ Αμαρουσίου), ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.
Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν από το ΑΤ Αμαρουσίου προς την Ευελπίδων. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία με τις κατηγορίες "διακοπής ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας" και σε ορισμένους για "σωματικές βλάβες". Είναι σαφές ότι η πράξη τρομοκράτησης του αγώνα του λαού και των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο αντισυνταγματικό χαράτσι είναι ανεπίτρεπτη και η απόσυρση των κατηγοριών, καθώς και η απελευθέρωση των προσαχθέντων, πρέπει να είναι άμεση! 
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προχώρησε στην κύρηξη 48ωρης απεργίας (σήμερα και αύριο) που θα καλύπτει τους εργαζόμενους του στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, καθώς και 4ωρες στάσης εργασίας στην Αττική. Με αυτήν λοιπόν την έννοια, παρόλο που το κατειλημμένο κτίριο έχει εκκενωθεί, το ηλεκτρονικό σύστημα που εκδίδει τις εντολές διακοπής ρεύματος παραμένει εκτός λειτουργίας!
Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου δείχνει για άλλη μια φορά (σσ η πρώτη ήταν με την εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά την πορεία του Πολυτεχνείου) το πραγματικό της πρόσωπο! Οποιοσδήποτε, κοινωνικός αγώνας βάζει αποτελεσματικά εμπόδια ή προκαλεί μικρές έστω καθυστερήσεις στην απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος, θα αντιμετωπίζεται με ακραία καταστολή! 
Τυπικό πρόσχημα για την εισβολή, αποτέλεσε η προσπάθεια του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών να εισέλθει στο κτίριο προκειμένου να θέσει σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα της ΔΕΗ που εκδίδει τις εντολές διακοπής ρεύματος και "τακτοποιεί" τις ηλεκτρονικές εισπράξεις λογαριασμών (πχ μέσω ΑΤΜ).
Όταν οι συνδικαλιστές εμπόδισαν το διευθυντή να εισέλθει, τα ΜΑΤ προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και άλλων συνδικαλιστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού και μετά στο ΑΤ Αμαρουσίου. 
«Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Φωτόπουλος. «Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία...Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα φτωχό, άνεργο και συνταξιούχο», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κατάληψη και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News