Dei Energy News

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Επέμβαση των ΜΑΤ και λήξη της κατάληψης στο Κέντρο Διαχείρισης Ρεύματος της ΔΕΗ

Από το http://www.newsit.gr/

- Συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και άλλα δύο άτομα
- Κυνηγητό με τα ΜΑΤ στη μέση της Μεσογείων
- Καλούμε άνεργους και συνταξιούχους να έρθουν να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές
- Στις εφορίες οι επιτροπές που θα δίνουν την εξαίρεση από το χαράτσι

Οκτώ και μισή έφτασαν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ στην είσοδο του Κέντρου Διαχείρισης Ρευματος της ΔΕΗ στο Χολαργό.

Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν αμέσως μπροστά στην πόρτα του κέντρου. Εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν παρά 30 με 40 άτομα από τη ΓΕΝΟΠ στο σημείο και οι αστυνομικοί κατάφεραν να ... ανακαταλάβουν την είσοδο.


Οι συνδικαλιστές πέρασαν μια αλυσίδα στην πόρτα, όμως μετά από αρκετή ώρα αψιμαχιών οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν από το σημείο.
Οι συνδικαλιστές πέρασαν μια αλυσίδα στην πόρτα, όμως μετά από αρκετή ώρα αψιμαχιών οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν από το σημείο.

Ωστόσο μέσα στο κτίριο βρίσκονται δεκάδες άτομα από τη ΓΕΝΟΠ που δεν επιτρέπουν την είσοδο. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν εδώ και να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρίσουν.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί και δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ. Μερικοί από τους συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της της ΓΕΝΟΠ επέμειναν να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να επικρατήσει νέα ένταση, αυτή τη φορά στη μέση της λεωφόρου Μεσογείων, ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Αποτέλεσμα, μερικά λεπτά μετά τόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ όσο και άλλα δύο άτομα να συλληφθούν.
Αποτέλεσμα, μερικά λεπτά μετά τόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ όσο και άλλα δύο άτομα να συλληφθούν.


Οι εφορίες θα δίνουν εξαίρεση από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ για τα ακίνητα

Μετά στο γενικό αλαλούμ που προκάλεσε το ίδιο το υπουργείο με τις απανωτές και αντικρουόμενες αποφάσεις του, τώρα όλα δείχνουν ότι η εφορίες θα δίνουν τη λύση, έστω ως προς το ποιος πρέπει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ και ποιος όχι.

Στις εφορίες λοιπόν θα πρέπει να απευθύνονται όλοι όσοι δικαιούνται να εξαιρεθούν, τουλάχιστον αυτό λένε οι πληροφορίες ότι θα αποφασιστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα. Στις εφορίες θα δημιουργηθούν τριμελείς επιτροπές οι οποίες θα εξετάζουν τα δικαιολογητικά των δικαιούχων και θα δίνουν το πολυπόθητο για χιλιάδες άτομα “χαρτί” εξαίρεσης.

Η επιτροπή στην εφορία θα παίρνει τον οριστική απόφαση για εξαίρεση ατόμων με αναπηρία 80% και άνω, ανέργων, πολυτέκνων και όσων πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες θα πρέπει μέχρι 30 του μήνα να στείλουν το γνωστό sms στο 54160 για να μάθουν αν εξαιρούνται, αρχικά, και στη συνέχεια να απευθυνθούν στις εφορίες.

Παράλληλα εξετάζεται ρύθμιση να αποπληρώνεται μαζί με το στεγαστικό δάνειο το χαράτσι για όσους έχουν υποστεί μείωση μισθού και έχουν και δάνειο.

Ταυτόχρονα όσοι έχουν παρατηρήσει λάθη στα τετραγωνικά, την τιμή ζώνης κλπ θα πρέπει να απευθυνθούν στους Δήμους για τις σχετικές αλλαγές.

Δώστε προσοχή στα λεγόμενα πλασματικά τετραγωνικά που βάζουν οι Δήμοι για τα τέλη. Αυτά πρέπει να αλλάξουν.

Υπάρχουν λάθη στους ακάλυπτους και τους κοινόχρηστους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ και άρα και με το νέο τέλος ενώ κανονικά απαλλάσσονται και από τα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News