Dei Energy News

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Π.Α.ΜΕ: Στην τελική ευθεία η πλήρης ιδιωτικοποίηση τη ΔΕΗ- ΑΗΣ και ορυχείο Αμυνταίου, ΑΗΣ Μελίτης οι μονάδες που θα ξεπουληθούν στους ιδιώτες

Είναι βέβαιο ότι η «νέα» κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΕΕ- Πλουτοκρατίας- Αστικών κομμάτων επιταχύνει όλες τις διαδικασίες, όλα τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ (πώληση μονάδων, μετοχοποίηση, διαχωρισμό μεταφοράς διανομής, περικοπές μισθών, εφ’ άπαξ κτλ) με δραματικές συνέπειες για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και για την περιοχή μας.
Τα μέτρα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη σωτηρία της χώρας, την ευημερία του λαού, ούτε στο άμεσο αλλά ούτε και στο απώτερο μέλλον. Είναι μέτρα και πολιτικές που είχαν αποφασιστεί από το «Μάαστριχτ», είναι αποτελέσματα της πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι μέτρα και πολιτικές που είχαν στα προγράμματα τους ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ΛΑΟΣ, που στηρίζουν την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, και που για τη ΔΕΗ έβαλαν πλάτη να περάσουν οι παρατάξεις τους ΠΑΣΚΕ, ΣΑΔ, ΔΑΚΕ.


Σήμερα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δραματικές, οι παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού παίζουν για άλλη μια φορά το γνωστό τους ρόλο. Λένε ψέματα στους εργαζόμενους ότι υπάρχουν λύσεις στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, μπορούν να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων.


Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά πως ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, όχι μόνο δεν μπορεί να ηγηθεί σε αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας, αλλά είναι μέρος του προβλήματος. Βάζουν για άλλη μια φορά πλάτη να περάσουν τα μέτρα που τσακίζουν εμάς, τις οικογένειες μας και την περιοχή. Είναι προϋπόθεση η απομόνωση και απαξίωση τους για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Συνάδελφοι,
Καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή στις κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ, τους υπηρέτες της πλουτοκρατίας και του ευρωμονοδρόμου, στις ξεπουλημένες ηγεσίες ΠΑΣΚΕ- ΣΑΔ, ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ, των τοπικών σωματείων.


Η αγωνιστική συνεργασία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ καλούν σε συναγερμό όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ανεξάρτητα από τις σχέσεις εργασίας και συνδικαλιστική οργάνωση, να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια. Μέσα από κοινές επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανώσουμε την πάλη μας για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων για ανατροπή της Αντιλαϊκής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News