Dei Energy News

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τσίπρας: Αθλιότητα ο εκβιασμός ότι δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

  Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και πάλι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές που προωθεί και η νέα κυβέρνηση, ώστε να εκταμιευτεί η 6η δόση από την τρόικα.
«Ο εκβιασμός ότι δε θα πληρωθούν
μισθοί και συντάξεις είναι μια αθλιότητα. Τα φορολογικά έσοδα για Νοέμβρη, Δεκέμβρη προϋπολογίστηκαν στα 12 δισ. Μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο είναι 3,5 με 4. Άλλα 3 οι επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, σύνολο 7. Συνεπώς τα φορολογικά έσοδα φτάνουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις», σύμφωνα με όσα είπε στην Free Sunday.
«Ενδεχομένως να μη φτάνουν για να πληρωθούν και οι τόκοι και τα χρεολύσια στους πιστωτές. Αλλά επιτέλους ας το πούνε έτσι στον ελληνικό λαό. Ότι πρέπει πάση θυσία να πάρουμε την δόση για να μη λείψουν οι τόκοι από τους πιστωτές μας. Καμία από τις δόσεις που πήραμε, δεν πήγε σε πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ούτε καν στα ταμεία του ελληνικού κράτους δεν έφτασαν αυτές οι δόσεις. Πήγαν κατευθείαν στην αποπληρωμή παλαιότερων δανείων, τόκων και τοκοχρεολυσίων», υποστήριξε.

Για το θέμα της στήριξης του εγχώριου τραπεζικού κλάδου, ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι "Μέχρι τώρα δώσαμε 130 δις, δημόσιο χρήμα και εγγυήσεις, στις τράπεζες. Θέλουν να δώσουμε άλλα 60.  

Όποιος τραπεζίτης, λοιπόν, δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις του κόσμου πρέπει να δώσει τα κλειδιά της τράπεζας στο δημόσιο, το οποίο με τη σειρά του οφείλει να εγγυάται τις καταθέσεις. Οι μικροκαταθέτες, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, είναι όμηροι του τραπεζικού συστήματος, εδώ και δεκαετίες. Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι κύριοι Σημίτης και Παπαδήμος. Άξιοι συνεχιστές τους οι πρώην πρωθυπουργοί, Καραμανλής και Παπανδρέου.
Σήμερα οι μικροκαταθέτες ζουν με τον τρόμο ότι οι καταθέσεις τους θα χαθούν, από το ίδιο το τραπεζικό σύστημα που δημιούργησε την κρίση και επιβιώνει με εγγυήσεις και ρευστό του "κακού" δημόσιου τομέα. Μόνη λύση και μόνη εγγύηση είναι να φορολογηθεί ο πλούτος και να μπουν οι τράπεζες υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο", τόνισε.







  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News