Dei Energy News

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Επίθεση Τσίπρα κατά Παπαδήμου από τον (ΑΗΣ) Καρδιάς


  • 0



 Μιλώντας προς εργαζόμενους στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Καρδιάς Κοζάνης, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το μνημόνιο «έγκλημα» εις βάρος του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας, το οποίο συνεχίζεται. Μάλιστα, αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «απέναντι στον κ. Παπαδήμο και σε όλους όσοι μας κυβερνούν με δοτές διαδικασίες και με κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που δεν αντιστοιχούν στην κοινωνική πραγματικότητα να κρατήσουμε το όπλο της δημοκρατίας και να δώσουμε το λόγο στο λαό».
Χαρακτήρισε αναγκαίο ένα ευρύ μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων «για να ανατρέψουμε τους φαύλους οι οποίοι μας οδήγησαν ως εδώ και να προστατέψουμε τα κυριαρχικά δικαώματα κυρίως όμως το δικαίωμα στη ζωή όχι στην επιβίωση, στη ζωή και στην εργασία αυτού του λαού».
Όπως εξήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, «και στους Πασοκτζήδες και στους Νεοδημοκράτες, σε όλους» γιατί σήμερα το διακύβευμα «δεν είναι αν βρεθήκατε όλο το προηγούμενο διάστημα σε διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές καταγωγές και ταυτότητες που οδήγησαν σε διαφορετικές κάλπες».

 
Απευθύνθηκε στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα αναγνωρίζουν ότι μέγιστη προτεραιότητα «είναι να σώσουμε τη χώρα και την προοπτική βιωσιμότητα αυτού του τόπου και αυτού του λαού». Μίλησε για ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο μπορεί να έχει ως πυρήνα «τις δυνάμεις της Αριστεράς αλλά και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για να διεκδικήσουμε από τις επόμενες εκλογές, κάποια στιγμή θα γίνουν όσο κι αν τις πηγαίνουν παραπίσω, για να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας».
Πρότεινε ως κρίσιμο βήμα για μια διαφορετική πορεία της χώρας να υπάρξει «αναδιανομή του πλούτου όσο μπορούμε», να γίνει «μια προσπάθεια άρσης όλων αυτών των μέτρων, του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημονίου», να περάσουν οι τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο και να «χρηματοδοτήσουμε δημόσιες επενδύσεις για τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας».

Υπογράμμισε επίσης ότι θα έρθει η ώρα που θα τιμωρηθούν όσοι χαράσσουν, ψηφίζουν και εφαρμόζουν πολιτικές ενάντιες στα συμφέροντα του λαού: «Ένας νέος συνασπισμός εξουσίας θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Και τότε αυτή η ατιμωρησία που είναι το σύνηθες φαινόμενο σε αυτήν την χώρα θα τελειώσει οριστικά. Αυτοί οι οποίοι έκαναν περιουσίες και τις έβγαζαν στην Ελβετία, αυτοί οι οποίοι θησαύρισαν στις πλάτες του ελληνικού λαού, αυτοί που τώρα αποφασίζουν επονείδιστες, αντισυνταγματικές και κατάφωρα άδικες συμβάσεις ενάντια στο συμφέρον του ελληνικού λαού θα πληρώσουν. Εμείς δε θα τις αναγνωρίσουμε αυτές τις συμβάσεις. Και δε θα αναγνωρίσουμε οποιαδήποτε σύμβαση ή συμφωνία ξεπουλάει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Πάντως, αξίζει να επισημανθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, την αφορμή για επίθεση κατά του κ. Παπαδήμου την έδωσε, η αναβολή της συζήτησης στη Βουλή, στο πλαίσιο της «ώρας του πρωθυπουργού» – ο κ. Παπαδήμος δεν είχε προσέλθει στη Βουλή. Τότε, ο κ. Τσίπρας είχε εξαπολύσει σφοδρά πυρά εναντίον του και είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα.
«Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον κ. Παπαδήμο ότι η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι γενική συνέλευση μετόχων τραπέζης, στην οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο για να έρχεται όποτε του αρέσει και να μην έρχεται όποτε δεν του αρέσει», είχε υπογραμμίσει καυστικά ο πρόεδρος της Κο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, είχε ασκήσει οξεία κριτική στη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «αργά ή γρήγορα και η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αναγκαστεί κάτω από τις λαϊκές αντιδράσεις να έχει την τύχη που είχε και η κυβέρνηση Παπανδρέου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News