Dei Energy News

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ενάντια στο ξεπούλημα του ορυχείου, που στηρίζει και η συνδικαλιστική πλειοψηφία

Σε συνέλευση καλεί η «Αγωνιστική Συνεργασία»

 Σε Γενική Συνέλευση, τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη, καλεί τους εργαζόμενους του Ορυχείου Αμυνταίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα, η Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ (ΠΑΜΕ), με στόχο την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο κλείσιμο και το ξεπούλημα του ορυχείου.
Με πρόσχημα την έλλειψη χώρου λόγω των απαλλοτριώσεων αλλά και της ανασκαφικής δραστηριότητας της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η ΔΕΗ αποφάσισε το σταμάτημα της λειτουργίας κλάδων - τομών του ορυχείου.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Συνεργασία «σε κλείσιμο οδηγούνται οι 14 από τις 16 μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με ανάλογη τύχη και των ορυχείων. Στόχος είναι η άμεση ιδιωτικοποίηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής. Το πακέτο ξεπουλήματος ΑΗΣ Αμυνταίου, Μελίτης, Μεγαλόπολης μαζί και τα ορυχεία της Φλώρινας είναι το επικρατέστερο σενάριο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ανταγωνιστικότητας που από κοινού προωθούν μονοπωλιακοί όμιλοι, ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ, ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ και στα τοπικά σωματεία. Ολες αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τα γνώριζαν και τα γνωρίζουν πολύ καλά».
Καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις ξεπουλημένες ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ, ΔΑΚΕ, της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ και των τοπικών σωματείων, και να οργανώσουν τον αγώνα τους, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο ταξικό κίνημα. Σε συμπαράταξη με την Αγωνιστική Συνεργασία, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με το ταξικό εργατικό κίνημα, να παλέψουν για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο τομέα Ενέργειας, ΔΕΗ 100% δημόσια στην παραγωγή, μεταφορά , διανομή.
Τους καλεί, μέσα από τη γενική συνέλευση, να στήσουν Επιτροπή Αγώνα που θα παλέψει και θα απαιτήσει: Να βρει τρόπους η Διοίκηση, η Διεύθυνση του ορυχείου για την ομαλή λειτουργία του, να διασφαλιστεί η δουλειά των εργαζομένων. Να μη μετακινηθεί ούτε ένας εργαζόμενος από το ορυχείο Αμυνταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News