Dei Energy News

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΣΕΕΕΝ: επιλεκτική διαχείριση μεταξύ «Βορείων» και «Νοτίων» απ’ την πλευρά της διεύθυνσης

Την πλειοψηφία των Δ.Σ. των συνδικάτων Σπάρτακος- Ένωσης και της Αλληλεγγύης για τη μείωση μισθών στους εργαζόμενους της, τους φταίει πως υπάρχει επιλεκτική διαχείριση μεταξύ «Βορείων» και «Νοτίων» απ’ την πλευρά της διεύθυνσης, όπως και ότι κάποιοι εργαζόμενοι «γλιτώνουν» κάποιες μειώσεις σε σχέση με κάποιους άλλους.
Αυτά μας είπαν την Πέμπτη 25/11 οι εκπρόσωποι των σωματείων προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να κρύψουν τις ευθύνες που είχαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική και ακολούθησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΣΑΔ, θέλουν με μισές αλήθειες και με μεγάλα ψέματα να δικαιολογήσουν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν πλάτη να υλοποιηθεί η πολιτική της ΕΕ στην ενέργεια, ξεκινώντας απ’ την διάλυση του ασφαλιστικού μας, τη μετοχοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την ουσιαστική κατάργηση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, την κατάργηση των ΣΣΕ, τον διαχωρισμό της διανομής από τη μεταφορά, τις μειώσεις μισθών, τις πωλήσεις μονάδων κλπ.

 
Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, γι’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ήταν φυσιολογική εξέλιξη στηρίζοντας τη δογματική τους αντίληψη για την ΕΕ. Αυτό συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους απ’ τα πραγματικά προβλήματα που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, αφού συνεχίζεται η ίδια πολιτική απ’ την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Δεν τους πειράζει δηλαδή, το πετσόκομμα των μισθών μας, αλλά ψάχνουν τη λεπτομέρεια για να βρούν την αντίθεση!!!

Συνάδελφοι- ισες,
Η επίθεση θα συνεχιστεί, όσο οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αλλά και γενικότερα θα ανέχονται αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, όσο δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του για να τις αντικρούσει, για να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Το ΣΕΕΕΝ καλεί κάθε εργαζόμενο να γυρίσει την πλάτη, να απομονώσει, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, καλεί κάθε εργαζόμενο να οργανώσει την πάλη του σε κάθε χώρο δουλειάς, μέσα από τις γραμμές του Π.Α.ΜΕ., στήνοντας επιτροπές αγώνα.
Κάθε εργαζόμενος να παλέψει για την υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του. Σας καλεί να πάρετε ενεργά μέρος στην 24ωρη πανεργατική απεργία, στις 1/12/2011, και στη συγκέντρωση στις 11π.μ. στο παλιό πάρκο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News