Dei Energy News

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

"Η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν έχει μέλλον με αυτή την πλειοψηφία"


            Πνέει τα λοίσθια ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός παρασέρνοντας και την ΕΤΕ/ΔΕΗ

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΣΑΔ μπροστά στην κατακραυγή του κόσμου για την αδυναμία του συνδικάτου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών, αποφάσισαν να αποφύγουν την κρίση των μελών του γενικού συμβουλίου. Διέκοψαν τις εργασίες του λίγες ώρες πριν την έναρξή του και ενώ βρίσκονταν όλα τα μέλη του συμβουλίου στην Αθήνα.


            Με μια ανακοίνωση του τύπου «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»  ο β αντιπρόεδρος και ο γραμματέας, ανακοίνωσαν την αναβολή του γενικού συμβουλίου λόγω ασθένειας του προέδρου ! Αρνείται  ακόμα και τώρα η πλειοψηφία του ΔΣ να είναι ειλικρινής απέναντι στον κόσμο που εκπροσωπεί & απέναντι στην ιστορία της ΕΤΕ/ΔΕΗ. Αρνείται να πει την αλήθεια και να αναλάβει τις ευθύνες της. Υπεκφεύγει, αναζητά δικαιολογίες κρυπτόμενη πίσω δήθεν ασθένειες, από παραγράφους και υποπαραγράφους του καταστατικού. Κρίμα, η σημερινή εικόνα είναι ντροπιαστική για το σωματείο και επιτέλους πρέπει να σταματήσουν να το εξευτελίζουν.

            Το καταστατικό δίνει λύσεις για κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε και για κάθε άλλο που θα μπορούσε να παρουσιαστεί. Η αναβολή του γενικού συμβουλίου δεν έχει σχέση με την απουσία του Προέδρου ή με οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία εκφέρεται.

Η αναβολή του γενικού συμβουλίου είναι σκόπιμη απόφαση των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ για να αποφύγουν την καταψήφισή τους στις ψηφοφορίες που θα γίνονταν. Η αγανάκτηση των μελών που εκφράστηκε στις τοπικές γενικές συνελεύσεις θα αποτυπωνόταν στις εργασίες του γενικού συμβουλίου και στις ψηφοφορίες που θα γίνονταν με την καταψήφιση των εισηγήσεων.

            Όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χρεοκόπησαν την χώρα, έτσι και οι παρατάξεις τους στο συνδικάτο χρεοκόπησαν την ΕΤΕ/ΔΕΗ. Ανήμποροι να αντιδράσουν στην συνεχιζόμενη εξαθλίωση των εργαζομένων, στην εξελισσόμενη διάλυση της ΔΕΗ αναζητούν με την εθελοδουλία τους, τον συμβιβασμό και την συναίνεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, να αποσπάσουν ψίχουλα για να περισώσουν τις καρέκλες τους και τα αξιώματά τους.


            Η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν έχει μέλλον με αυτή την πλειοψηφία. Είναι ζήτημα ζωής για το συνδικάτο η αλλαγή των συσχετισμών και ο ταξικός και αγωνιστικός του προσανατολισμός. Με δεδομένη την αποδοκιμασία της σημερινής πλειοψηφίας στις τοπικές γενικές συνελεύσεις και την βέβαιη επανάληψη της αποδοκιμασίας αυτής στο γενικό συμβούλιο που αρνήθηκαν να κάνουν, απαιτείται, η άμεση προσφυγή σε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Κάθε άλλη λύση είναι μπάλωμα και το μόνο που θα κάνει είναι να διαιωνίζει στο μέλλον μια ΕΤΕ που ψυχορραγεί, με συνδικαλιστές γαντζωμένους στις καρέκλες τους.

ΤΩΡΑ αλλαγή πορείας στην ΕΤΕ/ΔΕΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News