Dei Energy News

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΣΕΕ: Αίτημα για αναβολή νέων αυξήσεων από τη ΔΕΗ

Να αναβληθεί η απόφαση για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με επιστολή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος.
Η ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει «ακατανόητη» την πρόθεση της ΔΕΗ να ζητά ανατιμήσεις της τάξης του 15% στα τιμολόγια, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να εγκρίνει ποσοστό αύξησης έως 12%, και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να επιθυμεί ποσοστό αύξησης στο 10%.
Υπογραμμίζει ότι το γεγονός ότι το γ’ τρίμηνο ήταν ζημιογόνο για τη ΔΕΗ, δεν δικαιολογεί την αύξηση της χρέωσης του τέλους ΑΠΕ από 1η Ιανουαρίου του 2012 για τους οικιακούς καταναλωτές στα 5,99 ευρώ, από τα 1,99 ευρώ που χρεώνεται σήμερα, της υψηλής τάσης 2,96 από 1,04 ευρώ, της μέσης τάσης 5,35 από 1,69 ευρώ, της χαμηλής τάσης 2,96 από 0,9 ευρώ και της αγροτικής χρήσης 2,29 από 0,74 ευρώ.
Επισημαίνει ότι την τελευταία διετία έχουν γίνει δέκα αυξήσεις και οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ήδη επιβαρυνθεί πάρα πολύ από τις ανατιμήσεις των τιμολογίων. Ζητά από τη μεταβατική κυβέρνηση να αναβάλει την οποιαδήποτε απόφασή της και από τη διοίκηση της ΔΕΗ να ανακαλέσει τις απαιτήσεις για νέες επιβαρύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News