Dei Energy News

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΗ: «Υπεράριθμοι οι 6000 από τους… 4200 διοικητικούς!!!»

Από το http://katametrites.blogspot.com/
 
Το ακούσαμε τελικά και αυτό για την πολύπαθη Δ.Ε.Η. Από τους 4200 περίπου, διοικητικούς όλων των Εκπαιδευτικών Βαθμίδων, είναι λέει, υπεράριθμοι οι…. 6000!!! Τι άλλο θα δούμε και θ’ ακούσουμε στην Ελλάδα της μνημονιακής μεταμεταπολίτευσης!

Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία. Απ’ όσα διαβάζουμε σε άρθρο έγκριτης εφημερίδας, με λύπη διαπιστώνουμε πως η πληροφόρηση της αρθρογράφου είναι τουλάχιστον ελλιπής.

Αναφέρει για «μαζικές προσλήψεις 11.500 ατόμων (!!!) στην επιχείρηση το διάστημα 1990-1993, εκ των οποίων οι 7.000 σε διοικητικές υπηρεσίες» χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη τα επίσημα στοιχεία, αλλά και την σχετική αρθρογραφία της εποχής, που αναφέρει το πραγματικό αριθμό των προσλήψεων από το 1989 έως το 1993, και όχι προεκλογικά όπως «καλός και αγαπητός» Αρχισυνδικαλιστής της ΔΕΗ, περιγράφει από καιρού εις καιρόν. Μιλάμε για περίπου 5500 εργαζόμενους, οι οποίοι σήμερα αποτελούν τον κορμό της Επιχείρησης, ως νεώτεροι στην ηλικία αλλά έμπειροι και άρτια καταρτισμένοι. Είναι δε, υπάλληλοι ΟΛΩΝ των κατηγοριών και ειδικοτήτων και όχι αποκλειστικά διοικητικοοικονομικοί.

Μιλούν κάποιοι για υπεράριθμους διοικητικούς χωρίς να γνωρίζουν, απ’ ότι φαίνεται, πως οι εργαζόμενοι για παράδειγμα στα ταμεία της ΔΕΗ είναι ΕΚΤΑΚΤΟΙ οκταμηνίτες υπάλληλοι και όχι μόνιμοι υπάλληλοι της Επιχείρησης, εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επισκεφτούν τους χώρους δουλειάς, στα Πρακτορεία της ΔΕΗ (Φωτογραφία της ΔΕΗ Καλλιθέας), όπου οι εργαζόμενοι εξυπηρετούν τεράστιο όγκο πελατών καθημερινά.

Γιατί δεν είναι μόνο η «συνεχής απώλεια τεχνικού προσωπικού, λόγω αυξημένου αριθμού συνταξιοδοτήσεων», και οι διοικητικοί δυστυχώς… μεγαλώνουν και συνταξιοδοτούνται επίσης!

Πράγματι υπάρχει τεράστια έλλειψη Τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ, η οποία καλύπτεται από υπερωρίες και αμφιβόλου ποιότητας εργολαβίες, που λυμαίνονται κι άλλες δραστηριότητες της Επιχείρησης, όπως η Καταμέτρηση, με τεράστιες και ανεξέλεγκτες βλαπτικές οικονομικές συνέπειες και κανείς δεν δίνει δεκάρα γι αυτό!

Θα συμφωνήσουμε στο ότι το 1990 με 37.000 εργαζομένους η ΔEH είχε 1.100 στελέχη και σήμερα με 21.000 εργαζομένους έχει 2.500 στελέχη.

Όμως αυτό είναι ευθύνη του απλού εργαζόμενου ή των διοικούντων τα τελευταία δέκα χρόνια;

Και κάτι άλλο, έκανε κανείς τον κόπο να δει τους μισθούς αυτών των διοικητικών υπαλλήλων που φταίνε για όλα, μετά από τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών τους που ξεπερνούν το 37% κι ως τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουν οριστικοποιηθεί για το… 2011;;;

Όταν όμως παρά τις δυσβάστακτες και παράλογες περικοπές μισθών και επιδομάτων του προσωπικού και σε ύψος 700.000.000 € (!!!) τα δύο τελευταία χρόνια, η Επιχείρηση είναι στο «κόκκινο», κάποιος άλλος φταίει!!!

Ψάξτε λοιπόν αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση του «Ενεργειακού Γίγαντα των Βαλκανίων» με την τεράστια περιουσία – φιλέτο, που λέγεται ΔΕΗ και μετά τα λέμε και για τους εργαζόμενους και τα… προνόμιά τους.

Οι εργαζόμενοι είναι στην πρώτη γραμμή και θα δώσουν τη μάχη τους για την ανασυγκρότηση του Ομίλου, πλέον, της ΔΕΗ, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θέλουν κυβερνώντες, διοικούντες και κάποιοι Συνδικαλίζοντες…

Δημήτρης Β. Καρέλης

Γενικός Γραμματέας ΠΣΚΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News