Dei Energy News

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΕ - ΔΕΗ

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο που η επίθεση του μαύρου μετώπου παίρνει μέτρα για την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πιο οργανωμένη, την πιο βάναυση επίθεση που έχουμε γνωρίσει ως τώρα σε βάρος όλων των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Συζητούν νέο μνημόνιο με μέτρα που θα οδηγήσουν το λαό σε βαθύτερη φτώχια για να σωθεί η πλουτοκρατία.
Με τη φωτιά και το σίδερο, με την απειλή της πείνας, σχεδιάζουν να επιβάλλουν το πιο στυγνό καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης που δεν έχει προηγούμενο.
Αυτό τον στόχο υπηρετεί ο «κοινωνικός διάλογος» και η πλήρης σύμπτωση απόψεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Την ίδια στιγμή τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, συζητούν για μέτρα που θα οδηγήσουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Μετά τον διαχωρισμό της Διανομής και της Μεταφοράς θα προχωρήσουν άμεσα:
•    Στην πώληση Μονάδων Παραγωγής (ΑΗΣ Αμυνταίου, ΑΗΣ Μεγαλόπολης κ.λ.π.)
•    Στην νέα μετοχοποίηση της ΔΕΗ και είσοδο στρατηγικού επενδυτή σε ότι έχει απομείνει.
•    Ετοιμάζουν καινούργια οργανογράμματα με ενοποιήσεις Επιτελικών Διευθύνσεων.
•    Πετσοκόβουν τους μισθούς και συζητούν νέες μειώσεις, ήδη  οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας  δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή λαίλαπα.

‘Όλα αυτά τα μέτρα που πέρασαν είχαν την πλήρη αποδοχή και στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΣΑΔ) στην ΕΤΕ και συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.

Και ενώ η επίθεση συνεχίζεται, πάνω από δυόμισι  μήνες η ΕΤΕ βρίσκεται σε κρίση.
    Με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ  και ανοχή της ΔΑΚΕ και της ΣΑΔ εδώ και δύο μήνες η ΕΤΕ δεν έχει  συνεδριάσει  παρά τις επίμονες προσπάθειες της Αγωνιστικής Συνεργασίας.
•    Είχε ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών της ΠΑΣΚΕ για τη θέση του προέδρου χωρίς να διαφωνούν σε τίποτα ουσιαστικά. Όλοι μαζί ψήφισαν την αποδοχή των αντιλαϊκών μέτρων. Διαχέουν ότι υπάρχουν προβλήματα στη οικονομική διαχείριση προκειμένου να πετύχουν την παραίτηση του στελέχους της ΠΑΣΚΕ  και προέδρου της ΕΤΕ.

Στο ΔΣ που τελικά πραγματοποιήθηκε στις 23-1-2012:
•    Αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα που καίνε τους εργαζόμενους παρά την επίμονη πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας.
•      Αρνήθηκαν να συζητήσουν για τα προβλήματα διαχείρισης που επικαλούνταν επί μακρού χρονικού διαστήματος.
                                                                
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο ΔΣ η παράταξή μας κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση:

1.    Είναι δικαίωμα της κάθε παράταξης να επιλέγει τα στελέχη που θα υποδείξει για τις θέσεις που δικαιούται.
2.    Ζήτησε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και να παρθούν αποφάσεις για την οργάνωση της πάλης.
3.    Να γίνει αναλυτική συζήτηση για την οικονομική διαχείριση της ΕΤΕ και για όλα όσα η ΠΑΣΚΕ διέδιδε,  προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία που η ίδια ισχυριζόταν ότι διαθέτει.
4.    Να συνεδριάσει η Εξελεγκτική Επιτροπή και να ελέγξει  πλήρως την οικονομική διαχείριση.

ΠΑΣΚΕ,  ΔΑΚΕ,  ΣΑΔ,  αρνήθηκαν την πρότασή μας και αρκέστηκαν μόνο στην εκλογή του καινούργιου προέδρου.  Μετά από αυτή τους την στάση, η παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας αποχώρησε αρνούμενη να συναινέσει με την παρουσία της στην αδρανοποίηση της ΕΤΕ.
Όσοι παρέμειναν στη συνεδρίαση ανέλαβαν σοβαρές ευθύνες και στην ουσία συναίνεσαν ώστε η ΕΤΕ να μην πάρει καμία απόφαση για αγωνιστική αντιμετώπιση της αντιλαϊκής λαίλαπας.

Ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα των εργαζόμενων της ΔΕΗ.

•    Ανοιχτά συναινεί σε όλα τα αντεργατικά μέτρα.
•    Υπονομεύουν όποιες απεργιακές αποφάσεις παίρνονται κάτω από την πίεση των προβλημάτων και του ταξικού κινήματος.
•    Αρνούνται να πάρουν οποιαδήποτε αγωνιστική απόφαση.

Απαιτείται συναγερμός
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
•    Να οργανώσουν τον αγώνα τους σε κάθε χώρο δουλειάς σε κοινή πορεία με το ΠΑΜΕ.
•    Να δυναμώσουν τα κλαδικά συνδικάτα στο χώρο της Ενέργειας που είναι η μόνη ταξική προοπτική της εργατικής πάλης για τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Αυτή τη στιγμή μία μόνο απάντηση ικανοποιεί:
Ο αγώνας των Χαλυβουργών, το σύνθημα  ‘’να γίνει  ΌΛΗ η Ελλάδα μία Χαλυβουργία’’

Αυτό πρέπει να συζητάμε όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς. Πώς δηλαδή κάθε κλάδος έτσι και οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια θα μπούμε στον αγώνα.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες.
Κανένας δεν θα μείνει έξω από την επίθεση.


http://deitzis-energeia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News