Dei Energy News

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ:ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Είναι γνωστό ότι η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται, είτε με τους ίδιους πρωταγωνιστές ή μέρος αυτών, όπως στην περίπτωση της ΔΕΗ. Καλό είναι λοιπόν οι πρωταγωνιστές να διδάσκονται από αυτή για να μην κάνουν τα ίδια λάθη.
Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης και να συνάψει μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας  στο χώρο των ΑΠΕ με τον όμιλο SILCIO θυγατρική της DAMCO ENERGY και της Διεθνούς Κατασκευαστικής, γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Η απόφαση προβλέπει σύσταση κοινοπραξίας, με την ΔΕΗ να κατέχει το 49% των μετοχών και η SILCIO το 51% των μετοχών. Ταυτόχρονα η ΔΕΗ θα συμμετέχει κατά 49% στο εργοστάσιο κατασκευής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού PIRITIOUM S.A. & SILICO S.A. του ιδίου ομίλου, με επίκεντρο την παραγωγική του μονάδα στην Πάτρα.
-    Μήπως, αγαπητοί συνάδελφοι όλα αυτά δικαιώνουν τη ΔΑΚΕ μετά από τέσσερα χρόνια, όταν ήταν σύμφωνη με τη στρατηγική συμφωνία της τότε Διοίκησης με τη Γερμανική RWE στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας;
-    Εάν τότε, είχε περάσει η πρόταση της ΔΑΚΕ, σήμερα δεν θα μιλούσε κανείς για πώληση μονάδων και σύσταση θυγατρικών, με δυσμενέστερους μάλιστα όρους και για πώληση του συνόλου της ΔΕΗ. Επίσης θα είχαν δημιουργηθεί 250 νέες θέσεις εργασίας σε κάθε λιθανθρακική μονάδα, με ότι αυτό σημαίνει για την ανεργία.
-    Αντίθετα αν είχε υιοθετηθεί η πρόταση μας, η Επιχείρηση θα είχε αναπτυχθεί και θα ήταν οικονομικά πανίσχυρη, σε σχέση με σήμερα που οι πολιτικές του σοσιαλισμού και του μνημονίου την έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε στην τότε  πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ, που τυγχάνει να είναι η ίδια και σήμερα (καθώς και σε σημερινά κυβερνητικά στελέχη) πήγαιναν κόντρα στα συμφέροντα της Επιχείρησης και των εργαζομένων και ακύρωσαν με την πρακτική της αυτή την τόσο σημαντική, όπως αποδείχθηκε, συμφωνία που καθόρισε το μέλλον της ΔΕΗ. 
Όλα αυτά έγιναν, γιατί η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ καθοδηγούμενη από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και σημερινή Κυβέρνηση, προέταξε το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, από το συμφέρον των εργαζομένων και της Επιχείρησης.
Ήταν η εποχή που οι σοσιαλιστές επιδιδόταν σε επαναστατική γυμναστική και οι  ηγέτες τους άρχισαν να εφαρμόζουν τα κομματικά τους σχέδια για τη ΔΕΗ, τα οποία ζούμε σήμερα.
Ο κ. Ζερβός  με τη βοήθεια του «ΘΕΟΥ» και των αυλικών της παπανδρεικής οικογένειας, κάνουν μια επιχειρηματική συμφωνία, αμφιβόλου αποτελέσματος, λίγο πριν την αποκαθήλωσή του, μιας και οι κηπουροί του πρώην Πρωθυπουργού εποφθαλμιούν  τη θέση του για να συνεχίσουν την ολική καταστροφή της Επιχείρησης.
Τόσα χρόνια τι κάνατε κύριοι της Διοίκησης;
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ μιλούσε για κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου και εργοστασίου  Φ/Β πάνελ στο Αλιβέρι Ευβοίας, για να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο σταθμό παραγωγής. Που σύμφωνα με τη Διοίκηση (όχι όμως για εμάς)είναι πλεονάζοντες και επιθυμεί την μετάθεσή τους.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα όλων των Διοικήσεων τα τελευταία χρόνια σε μία βιώσιμη πολιτική για την Επιχείρηση και όχι για να είναι αναπτυσσόμενη.
Είναι γνωστό ότι η πρόσβαση στη θάλασσα - για τη συγκεκριμένη επένδυση - θα είχε πολλαπλά οικονομικά οφέλη για τη ΔΕΗ, γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε η τεχνική και χωροταξική υποδομή. Ταυτόχρονα, θα είχε λύσει οριστικά το πρόβλημα με τους συναδέλφους στο Αλιβέρι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, τη στιγμή που έχουν κλείσει όλες οι παραγωγικές μονάδες. Όμως προτιμήσατε να πράξετε σύμφωνα με τις ορέξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Γιατί αφήσατε τα τρένα να περνούν και σφυρίζατε αδιάφορα; ελπίζουμε όχι σκόπιμα, άλλωστε όπως και στην προκειμένη περίπτωση η ιστορία θα το αποδείξει.
Τι έχει να πει για όλα αυτά ο χρυσοπληρωμένος κ. Ζερβός και ο κ. Κοπανάκης;
Γιατί τους έπιασε ο πόνος να προβούν σε τέτοιου είδους κοινοπραξίες με συγκεκριμένα ενεργειακά συμφέροντα, όταν είναι θιασώτες της βιωσιμότητας της ΔΕΗ και όχι της ανάπτυξης που υποστηρίζει διαχρονικά η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ;
Μήπως τους κατευθύνουν κάποιοι πολυπράγμονες σύμβουλοι; Οι οποίοι διέλυσαν την Ελληνική οικονομία και τώρα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διαλύσουν και τη ΔΕΗ; 
-    Αλήθεια η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ και η κυβερνητική πολιτική έχει αλλάξει θέση τέσσερα χρόνια μετά;
-    Εάν ναι, πότε η Ομοσπονδία πήρε τέτοια θέση, από ποιο συνέδριο;
-    Και πως η Κυβέρνηση από την πράσινη ανάπτυξη μας πέρασε στα πράσινα άλογα;
-    Τότε πωλούνταν η ΔΕΗ, τώρα όχι;
-    Οι εργαζόμενοι απαιτούν απάντηση.
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ έχει να τους πει ότι θα είναι πάντα υπέρ οποιασδήποτε συμφέρουσας συμφωνίας, που θα προτάσσει την ανάπτυξη της Επιχείρησης προς όφελος των εργαζομένων της και του κοινωνικού συνόλου και όχι το κομματικό και προσωπικό συμφέρον.
Το έχει αποδείξει διαχρονικά.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ
ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΥΡΟ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ KAI ΤΗ ΔΕΗ ΜΑΥΡΗ.

Ο «ΘΕΟΣ» ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News