Dei Energy News

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΑΣΣΕ/ΔΕΗ :Τον κυβερνητικό συνδικαλισμό τον υιοθέτησε η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ υφίσταται τις επιπτώσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που ασκούσε για πολλά χρόνια. Ο συμβιβασμός και η συναίνεσή της στην αντιλαϊκή πολιτική την απαξίωσε στους εργαζόμενους και την κοινωνία. 
Η εσωτερική της λειτουργία περιορίστηκε στις συνεννοήσεις λίγων ατόμων παραλύοντας την καταστατική λειτουργία των οργάνων της. Η υπολειτουργία των παραρτημάτων της οδήγησε στην αγανάκτηση και την αποστροφή των εργαζομένων.


Η ΠΑΣΚΕ με την αναδιάρθρωση της παρουσίας της στην Εκτελεστική και την αντικατάσταση του Προέδρου μαζί με αριστερή ρητορική προσπαθεί να απαντήσει στις σημερινές απαιτήσεις. Εκτιμούμε την εξέλιξη ως θετική όμως δεν αρκεί για να αλλάξει πορεία το σωματείο μας.


Τον κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν τον επέβαλαν ένα ή δύο άτομα, αλλά η κυριαρχία των ιδεών του ανταγωνισμού και της «ελεύθερης αγοράς». Τον επέβαλε η αδιαφάνεια και η συναλλαγή, η άσκηση εξουσίας μέσα από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς και μηχανισμούς της επιχείρησης. Τον κυβερνητικό συνδικαλισμό τον υιοθέτησε η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ και τον υπηρέτησε έως σήμερα.


Μια άλλη ΕΤΕ των σημερινών αναγκών, απαιτεί ακριβώς τα αντίθετα. Απαιτεί την υπηρέτηση των ιδεών της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Της διαφάνειας και της καταστατικής λειτουργίας. Του συντονισμού και της αλληλεγγύης με τα άλλα συνδικάτα που είναι ασυμβίβαστα και αγωνιστικά. Που προσπαθούν στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός αγωνιστικού μετώπου, ρήξης και ανατροπής της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής. Απαιτεί τον αναπροσανατολισμό του συνδικάτου σε ταξική και αγωνιστική κατεύθυνση, που σημαίνει, ανυποχώρητος αγώνας για ΔΕΗ 100% δημόσια, κοινωνικοποιημένη και με εργατικό έλεγχο. 
Μια ΔΕΗ στην υπηρεσία, των εργαζομένων, του λαού και της χώρας.


ΑΣΣΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News