Dei Energy News

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ!!!

Άρθρο συνδικαλιστών της ΔΕΗ για το δίκτυο ενεργειακών δήμων

Η τοπική κοινωνία Κοζάνης – Πτολεμαΐδας- Αμυνταίου- Φλώρινας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ΔΕΗ. Ανέχθηκε τις δραστηριότητες της ΔΕΗ γιατί ήταν δημόσια επιχείρηση, γιατί συνέβαλε τα μέγιστα στην Εθνική Οικονομία, παρά τα μεγάλα προβλήματα που ταυτόχρονα δημιουργούσε…
Εδώ και 3 χρόνια περίπου με πρωτοστάτη τον κ. Παπακωνσταντίνου, προωθείται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση λιγνιτικών μονάδων της περιοχής μας.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησαν από τους τοπικούς φορείς και κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση, την συμπαράταξη τους, στον αγώνα για αποτροπή της πώλησης λιγνιτικών μονάδων.
Οι Δήμαρχοι ανταποκρίθηκαν, είναι αλήθεια, μιλώντας στις συγκεντρώσεις του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ¨πύρινα¨ λόγια, εναντίον του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας…


Το ίδιο έκαναν συνεντευξιαζόμενοι σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς…
Στην πολυήμερη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εμφανίστηκαν στις πύλες των σταθμών ως ¨αγωνιστές¨ των συμφερόντων της περιοχής μας!!!
Αυτοί οι ίδιοι Δήμαρχοι, Κοζάνης κ. Μαλούτας, Πτολεμαΐδας κ. Βρυζίδου, Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης, Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος, μαζί με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Μπούρας, συνεδρίασαν ως Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και αποφάσισαν ομόφωνα ¨την αναζήτηση κεφαλαίων για συμμετοχή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στην εξαγορά μονάδων¨!!!
Δηλαδή αν τις μονάδες τις αγοράσει Έλληνας ή ξένος ιδιώτης, διεκδικούν να πάρουν 3 ή 5%!!! Είναι άξιοι θαυμασμού…
Ξέχασαν όλες τις θέσεις και τις δηλώσεις που μέχρι χθες έκαναν και θέλουν να συμμετέχουν στο πλιάτσικο σε βάρος της ΔΕΗ!!!
Τέτοια συνέπεια λόγων και πράξεων είναι πρωτοφανής!
Τέτοια αντίληψη προστασίας της περιοχής και της δημόσιας περιουσίας έχουν οι δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων…
Προφανώς, αυτή η προκλητική τους απόφαση δεν πέρασε από κανένα Δημοτικό Συμβούλιο. Ίσως δεν το συζήτησαν ούτε καν στην δημοτική τους παράταξη… (Υπενθυμίζουμε ότι οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μιλούσαν για υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και απειλούσαν με ¨πόλεμο¨ αν επιχειρηθεί πώληση μονάδων).
Η απόφαση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων θυμίζει την ¨αντίσταση¨ της Δανίας, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντί για αγώνα απέναντι στους κατακτητές Γερμανούς και τότε, τους έραιναν με λουλούδια…
Άξιοι συγχαρητηρίων…


ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΒΑΡΔΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΣΩ.Π. ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – ΦΙΛΩΤΑ
ΡΙΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΩ.Π. ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ
ΚΟΤΖΑΙΤΣΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΩ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


http://www.energeiakozani.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News