Dei Energy News

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΚΕ ΕΤΕ /ΔΕΗ:Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ.

Δεν αρκούσε η πρώτη ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας με ημερομηνία 10/3 σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην ΕΤΕ/ΔΕΗ μέσω της οποίας επιχείρησε να υποβαθμίσει τα όσα απαράδεκτα συνέβαιναν και να συγκαλύψει τις ευθύνες των μελών του Προεδρείου επανήλθε τώρα με δεύτερη ανακοίνωση για να μας πει ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι 10 αγωνιστές της ΠΑΣΚΕ που συλληφθήκαμε (μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΓΕΝΟΠ που προέρχεται από την Αγωνιστική Συνεργασία) από τα ΜΑΤ και συρόμαστε στις αίθουσες των δικαστηρίων 3 μήνες τώρα… με την κωλυσιεργία μας στην ΕΤΕ/ΔΕΗ είμαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να διευκολύνουμε την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα!!!
Μα σε ποιους τα λέτε αυτά ;
Στους ΠΑΣΚΙΤΕΣ της ΕΤΕ/ΔΕΗ που ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 5 χρόνια τώρα ;
Στους ανθρώπους που δεν υπολόγισαν κόμμα, φιλίες, σχέσεις τίποτα απολύτως, προκειμένου να κάνουν το χρέος τους ;
Στους ανθρώπους που ηγούνται ενός συνδικάτου που όλη η κοινωνία λέει «ευτυχώς που υπάρχει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ;»
Επιτέλους ωριμάστε και αφήστε αυτές τις πρακτορίστικες προσεγγίσεις από το παρελθόν… για να μην σας θυμίσουμε την ιστορία.
Όμως ας επανέλθουμε στην ουσία.
Η ουσία έτσι όπως αναδεικνύεται και από την δεύτερη ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας της ΕΤΕ/ΔΕΗ είναι ότι η εκτεθειμένη ηγεσία της για μια φορά ακόμα επιχειρεί να διακιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να ξαναυποβαθμίσει τις απίστευτες κλεψιές και το θέμα ηθικής τάξης στην ΕΤΕ/ΔΕΗ.


Λέει η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας που διαβάζοντας την δεν μπορείς παρά να γελάσεις… «πανικόβλητη η ΠΑΣΚΕ μετά την δημοσιοποίηση του Δελτίου Τύπου και της έκθεσης της Αγωνιστικής Συνεργασίας προς την Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή (για τα οικονομικά της ΕΤΕ) έβγαλε τρεις πολυσέλιδες ανακοινώσεις σε μια μέρα προς απάντησή μας…
Είναι ή δεν είναι να γελάς με τέτοιες ρηχές προσεγγίσεις και συμπεριφορές που θυμίζουν ελέφαντα που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του;
· Ποιοι είναι οι πανικόβλητοι ;
Αυτοί που στην έκθεσή τους αποτυπώνουν τα πάντα ή εσείς που ξεχάσατε τα πάντα και αφήσατε τεράστια ερωτηματικά για το ρόλο σας ;
· Ποιοι είναι πανικόβλητοι ;
Αυτοί που κατέθεσαν πρόταση μομφής με βάση την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής ή εσείς που τα εγκλήματα που έγιναν τα κουκουλώσατε ;
Για να σταματήσουν οι εξυπνακισμοί και οι ανεύθυνες προσεγγίσεις σας ρωτάμε καταθέσατε πρόταση μομφής Ναι ή Όχι ;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Απολογηθείτε λοιπόν γι αυτό και αφήστε τα ποιος είναι έντρομος γιατί προκαλείτε γέλιο.
Όχι σε εμάς αυτά που ξεσκεπάσαμε το σκάνδαλο και είχαμε το κουράγιο να καταθέσουμε πρόταση μομφής.
Οι δε ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την ΠΑΣΚΕ όπως θα είδατε συνειδητοί διαστρεβλωτές της αλήθειας δεν ήταν γιατί αποκαλύψατε το σκάνδαλο και ήρθε σε δύσκολη θέση η ΠΑΣΚΕ αλλά γιατί σε συνέχεια της ύποπτης στάσης σας όλο αυτό το διάστημα επιχειρήσατε να υποβαθμίσατε το σκάνδαλο και την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΠΑΣΚΕ για να σώσετε τους συνέταιρους σας στο προεδρείο.
Όσο δε για τα όσα σας είπε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη συνάντηση που έγινε μεταξύ μας και που βεβαίως εκφράζουν την επίσημη θέση της ΠΑΣΚΕ ότι δηλαδή δεν εμπλέκεται κάποιο στέλεχος σας είναι αλήθεια αλλά ξεχάσατε να πείτε ότι ήταν η απάντηση στο παράπονο του Αντιπροέδρου σας για διαμαρτυρίες στελεχών της ΠΑΣΚΕ στην Εξελεγκτική Επιτροπή για την στάση του, στα φαινόμενα αυτά.
Επίσης ξεχάσατε να πείτε τι ήταν αυτό που γέννησε την ανάγκη της συνάντησής μας.
Όμως μιας και το ξεχάσατε εσείς θα το θυμίσουμε εμείς.
Την ανάγκη πραγματοποίησης αυτής της συνάντησης γέννησε η απίστευτη στάση σας, στάση ανοχής στα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς.

Την ανάγκη αυτού του ραντεβού την γέννησε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής που καταθέσατε και που κατά περίεργο τρόπο ξέχασε τα πάντα.
Από την συνάντηση αυτή.
Θέλαμε να ξέρουμε τι θα κάνετε τελικά με την πρόταση μομφής γιατί ήταν τέτοια η στάση σας που όχι μόνο δεν το ξέραμε αλλά φαινόταν το ακριβώς αντίθετο.
Γι αυτό και ζητήσαμε το ραντεβού.
Όσο δε για την φράση μας ότι εάν συμφωνούσατε να αποδοθούν οι ευθύνες στους 3 θα βάζαμε τις εκθέσεις στο συρτάρι για μια φορά ακόμη επιβεβαιώνει ότι δεν συμφωνούσατε να αποδοθούν ευθύνες στους 3!!!
Όσο δε για το ότι οι εκθέσεις θα έμπαιναν στο συρτάρι αφού έφευγαν οι 3 υπεύθυνοι και αναλάμβαναν τις ευθύνες τους που είναι το μεμπτό;
Είναι συγκάλυψη και κουκούλωμα όταν πλέον με βάση τις εκθέσεις έχεις απομακρύνει τους καταχραστές Πρόεδρο, Γραμματέα, Ταμία και τους έχεις αναγκάσει να αναλάβουν τις ευθύνες τους;
Εμείς τι σας ζητούσαμε που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο (και το ότι δεν ήταν σας εκθέτει);
Σας ζητούσαμε να ψηφίσετε την απομάκρυνσή τους.
Μετά από αυτό εάν επιτυγχάνονταν (που χρειαζόταν και η δική σας στήριξη) που αλλού έπρεπε να πάνε οι εκθέσεις;
Για πείτε μας…
Συνάδελφοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας,
Όσο και αν προσπαθείτε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα δεν θα τα καταφέρετε και οι λογικές του συμψηφισμού με τα οικονομικά της ΓΕΝΟΠ δεν περνάνε.
Για να κλείσουμε για μια φορά ακόμα θα αναδείξουμε ότι εντέχνως με την πρώτη ανακοίνωση σας επιχειρήσατε να κάνετε δηλαδή συγκάλυψη και συμψηφισμό.

Α. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ - ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ.

Η υποβάθμιση προκύπτει από το γεγονός ότι μέσα από την ανακοίνωση επιχειρείται να περάσει ένα πνεύμα ότι πάνω κάτω αυτά γίνονταν και ότι πάνω απ’ όλα την ώρα που το συνδικάτο συγκλονίζεται συθέμελα από τα φαινόμενα σήψης προείχε να κουβεντιαστούν τα γενικότερα ζητήματα.
Προφανώς με το ποια ηγεσία θα παλέψουμε τα γενικότερα ζητήματα τι ήθος και αρχές θα έχει πάει δεύτερο!!!
Η υποβάθμιση επίσης των ευθυνών του προεδρείου (Πρόεδρος – Γραμματέας – Ταμίας) προκύπτει από το γεγονός του ότι επιχειρείται να διαχυθούν οι ευθύνες στο σύνολο των μελών των παρατάξεων.
Το γεγονός του ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ ανέδειξε την βρωμιά κάνοντας πρώτη την αυτοκάθαρση της περνάει απαρατήρητο…
Η αποποίηση των ευθυνών προκύπτει από το γνωστό και τετριμμένο «εμείς σας τα λέγαμε»
Αφού είναι έτσι ρωτάμε: τι ακριβώς λέγατε;
Υπήρξε μια φορά που δεν ψηφίσατε τα οικονομικά;;
Ξαναρωτάμε υπήρξε μια φορά που δεν ψηφίσατε τα οικονομικά;;
Ο συμψηφισμός (αυτό και αν είναι απαράδεκτο) προκύπτει από το γεγονός του ότι στην ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για λόγους δημιουργίας σύγχυσης αναφέρεται ότι» κατατέθηκαν προτάσεις μομφής από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ»!!!
Ποια πρόταση μομφής κατέθεσε η ΔΑΚΕ; Εναντίον ποιου ;
Ποιο άρθρο του καταστατικού παραβιάστηκε ;
Ποιο είναι το περιεχόμενό της ;
Ποιο είναι το παράπτωμα ;
Β. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.
Αναφέρει η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας «τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην έκδοση του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ είναι και αποτέλεσμα της λειτουργίας του»! για να καταλήξει «Η ευθύνη γι αυτό βαραίνει αυτές τις παρατάξεις και τον υπεύθυνο έκδοσης και σημερινό πρόεδρο της ΕΤΕ».
Αλήθεια ποια είναι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην έκδοση του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ; Γιατί δεν λέτε ότι εκδόθηκαν 4 περιοδικά μαϊμού;
Επιπροσθέτως, και κυρίως γιατί πάτε να ταυτίσετε μ’ αυτό το γεγονός τον σημερινό Πρόεδρο ως υπεύθυνο έκδοσης του Ενωτικού Βήματος όταν γνωρίζεται πολύ καλά ότι ο Υπεύθυνος έκδοσης έχει την ευθύνη μόνο για την ύλη και το περιεχόμενο του περιοδικού;
Ο Υπεύθυνος Έκδοσης παραγγέλνει σε πόσα τεύχη θα εκδοθεί το περιοδικό ;
Ο Υπεύθυνος έκδοσης υπογράφει τα τιμολόγια πληρωμής ;
Ο υπεύθυνος έκδοσης πληρώνει ;
Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΤΑΜΙΑΣ).
Επειδή το μεγαλύτερο ίσως ανοσιούργημα είναι η αρπαγή των χρημάτων του απεργιακού ταμείου και η κατασπατάληση τους σε άλλους σκοπούς από αυτούς που προβλέπεται χωρίς καμία εισήγηση της Επιτροπής και χωρίς καμία απόφαση του Δ.Σ. και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία όπως ρητά προβλέπεται η Αγωνιστική Συνεργασία έρχεται σε 2 σημεία της ανακοίνωσης της το 4 και 6 με ακριβώς ίδιο περιεχόμενο!!! να δώσει έμμεσα χείρα βοηθείας στους 3 (Πρόεδρο – Γραμματέα – Ταμία) λέγοντας ότι: «η χρησιμοποίηση των χρημάτων του Απεργιακού Ταμείου για περιοδείες ή άλλες δραστηριότητες έγινε με απόφαση των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΑΔ παρά την έντονη διαφωνία της Αγωνιστικής Συνεργασίας.
Στην ουσία δηλαδή λέει η Αγωνιστική Συνεργασία ότι για το θέμα έγινε συζήτηση (που έγινε η συζήτηση δεν λέει γιατί τη λέξη Δ.Σ. δεν την αναφέρει πουθενά).
ΟΧΙ συνάδελφοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας, ποτέ και πουθενά δεν έγινε καμία συζήτηση στο Δ.Σ. για την εκταμίευση χρημάτων του απεργιακού ταμείου.
Άρα την ευθύνη δεν την έχουν συνολικά οι παρατάξεις και το σύνολο των μελών τους γιατί δεν γνώριζαν τι γινόταν μιας και αυτά τα κανόνιζαν χωρίς καμία καταστατική διαδικασία οι 3.
Εάν αμφισβητείται ότι τα χρήματα του απεργιακού ταμείου χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς και μάλιστα χωρίς εισηγήσεις της Επιτροπής και αποφάσεις του Δ.Σ. παρακαλούμε να καταθέσετε τα πρακτικά σε ηλεκτρονική μορφή.
Εάν επιπροσθέτως όπως λέτε διαφωνούσατε με την χρησιμοποίηση των χρημάτων του Απεργιακού Ταμείου για άλλους σκοπούς ειδικά γι αυτό το κομβικής αξίας θέμα γιατί δεν βγάλατε μια ανακοίνωση τόσα χρόνια;
Γιατί δεν το καταγγείλατε δημόσια ;
Συνάδελφοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας τι δεν πάει καλά ;
Συνάδελφοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας, σας ξαναρωτάμε θα κρατήσετε στις θέσεις τους αυτούς που κουρέλιασαν το καταστατικό και κάθε ηθική αξία αγνοώντας ότι εμείς ως ΠΑΣΚΕ πρώτοι κάναμε το βήμα της αυτοκάθαρσης ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News