Dei Energy News

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΔΕΗ: Χρεώνουμε τις ΥΚΩ σύμφωνα με το νόμο

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προέβη η ΔΕΗ με αφορμή αναφορές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην περίπτωση των χρεώσεων ΥΚΩ για το 2012, η ΔΕΗ – όπως και όλοι οι άλλοι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας – είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις χρεώσεις που καθορίζονται με την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας 1527/2011, σε εφαρμογή των άρθρων 55 και 56 του πρόσφατου Νόμου 4001/2011.
Η ΔΕΗ σημειώνει ότι στις παρεχόμενες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) εντάσσονται τα ακόλουθα:
- Παροχή ρεύματος για τους κατοίκους των απομονωμένων νησιών σε ίδιες τιμές με αυτές των κατοίκων της ηπειιρωτικής χώρας, παρά το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής ρεύματος στα νησιά είναι κατά πολύ υψηλότερο.
- Παροχή ρεύματος σε χαμηλές τιμές στις πολύτεκνες οικογένειες.
- Παροχή ρεύματος σε χαμηλές τιμές για ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ ΥΚΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ .Ο ΝΟΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News