Dei Energy News

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κίνημα στο Facebook «έφτιαξε» ο Παπαδάκης για τον παράνομο φόρο της ΔΕΗ


Κίνημα στο Facebook «έφτιαξε» ο Παπαδάκης για τον παράνομο φόρο της ΔΕΗ Την μορφή κινήματος φαίνεται ότι λαμβάνει στο Facebook πρωτοβουλία που καλεί τους πολίτες να μην πληρώνουν τον... παράνομο φόρο της ΔΕΗ για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας».

Δεκάδες χρήστες του Facebook ανάρτησαν χτες το βράδυ στο προφίλ τους την φωτογραφία- ντοκουμέντο που δείχνει τον επίμαχο φόρο της ΔΕΗ και καλεί τους πολίτες να μην πληρώσουν το συγκεκριμένο «χαράτσι». Το θέμα είχε αναδείξει ο Γιώργος Παπαδάκης από την εκπομπή του και φαίνεται ότι έθεσε σε επαγρύπνηση αρκετούς πολίτες που από αύριο θα αφαιρούν το εν λόγω ποσό από το συνολικό λογαριασμό της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα που κάνει το γύρω του Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά

«
Αφαιρέστε το ποσό αυτό από τον λογαριασμό της ΔΕΗ και πληρώστε τη διαφορά στα μηχανήματα που βάλανε στις Τράπεζες για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Κάντε share  αυτή τη φωτογραφία για να ενημερωθούν όλοι. Είναι ευκαιρία να αντιδράσουμε! Δεν μας κοστίζει τίποτα»!

Υπενθυμίζουμε ότι, επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας». 

Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001 ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, δηλαδή παράνομα, εδώ και πάνω από έξι μήνες!   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News