Dei Energy News

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παπακωνσταντίνου: Πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη από την Πτολεμαϊδα V

«Η κατασκευή της νέας μονάδας από τη ΔΕΗ αποτελεί ένα μεγάλο επενδυτικό έργο. Συμβάλλει σημαντικά στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αλλά και της ίδιας της επιχείρησης. Η μονάδα θα έχει στρατηγική συνεισφορά στην Ελληνική οικονομία. Συμβάλλει στην ασφάλεια εφοδιασμού παρέχοντας πρόσβαση σε άφθονο, φθηνό και εγχώριο καύσιμο και συνεπώς μειώνει σημαντικά την εξάρτηση της Ελλάδας από εισαγωγές καυσίμου από τρίτες χώρες», ανέφερε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με το διαγωνισμό για τη μονάδα Πτολεμαϊδα V.
Όπως υπογράμμισε ο υπουργός ΠΕΚΑ, η κατασκευή και η λειτουργία της μονάδας θα συνεισφέρει στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από τις δυνατότητες απασχόλησης τόσο κατά τη φάση κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία (περίπου 250 θέσεις εργασίας).
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη, τονίζοντας ότι η σπουδαιότητα του έργου έγκειται: στο γεγονός ότι ανανεώνεται ο στόλος των εγκατεστημένων μονάδων (72% μεγαλύτερες των 20 ετών, 46% μεγαλύτερες των 30 ετών), στη σημαντική μείωση της κατανάλωσης λιγνίτη, στο ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τέλος πολύ σημαντικό, στην αυξημένη ευστάθεια δικτύου που οδηγεί εν τέλει στην περαιτέρω προώθηση εγκαταστάσεων ΑΠΕ.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News