Dei Energy News

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Aντίθετη στην πώληση λιγνιτικών μονάδων η ΔΗΜΑΡ

Την αντίθεση του στην σχεδιαζόμενη πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ εξέφρασε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στην συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ.
 "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι αντίθετη στην πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες", δήλωσε ο υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και πρόσθεσε:
"Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας οι ιδιώτες μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν και στην παραγωγή, όμως μέσα από μονάδες καθαρών καυσίμων ή ΑΠΕ. Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει σταθερά την αναγκαιότητα της αλλαγής ενεργειακού προτύπου, που συνδυάζεται με την επίτευξη των τριών 20% (ΑΠΕ, εξοικονόμηση, μείωση του διοξειδίου του άνθρακα) και επιπλέον τάσσεται υπέρ της μονομερούς, εκ μέρους της ΕΕ, υιοθέτησης του στόχου για 30-30-30, έως το 2020.
Ο αναγκαίος περιβαλλοντικός εκσυγχρονισμός των λιγνιτικών μονάδων πρέπει να παραμείνει στη ΔΕΗ. Τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα και αποθέματα λιγνίτη πρέπει να διατηρηθούν ως στρατηγικά αποθέματα για τις γενιές που έρχονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News