Dei Energy News

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΣΔΟΕ: "Δεν προέκυψαν παραβάσεις και δεν διαπιστώθηκαν λήψη εικονικών τιμολογίων"

Το ΣΔΟΕ δεν βρίσκει παραβάσεις για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και "αδειάζει" την εγχώρια ενεργειακή διαπλοκή και τους τηλεοπτικούς εκφραστές του μνημονίου

Η ύποπτη χρονικά επίθεση που δέχτηκε ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο ενοχλεί η αγωνιστική της δράση και ο συγκρουσιακός της ρόλος. Μπορεί κανείς να την κατηγορήσει για λάθη παραλείψεις και υπερβολές όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι συγκριτικά με τς υπόλοιπες συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες είναι η μοναδική που παλεύει σκληρά ενάντια στην πολιτική του ΔΝΤ.
Τα τηλεοπτικά μέσα της διαπλοκής και οι εφημερίδες των εργολάβων επιτίθενται με μένος στην μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση με στόχο να φιμώσουν τις αντιμνημονιακές φωνές και οτιδήποτε αντιστέκεται στις κυβερνητικές πολιτικές των εκφραστών της τρόικας.
Μεγαλύτερο και πιο τρανό αποδεικτικό στοιχείο για το νόμιμο τρόπο λειτουργίας της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (αλλά και του ΟΚΔΕ) βρίσκεται στα συμπεράσματα του φορολογικού ελέγχου που άσκησε το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πριν από λίγες μέρες ύστερα από το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή. Εκεί περιγράφονται με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο τα εξής για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:
"Σαν συνδικαλιστικός φορέας τηρεί βιβλίο εσόδων- εξόδων θεωρημένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών και υποβάλλει προβλεπόμενες δηλώσεις.
Από τον έλεγχο του βιβλίου, των παραστατικών και των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ και δεν διαπιστώθηκαν λήψη εικονικών τιμολογίων".
Οπότε με τις παραπάνω διαπιστώσεις του ΣΔΟΕ αποδεικνύεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι για όσα σκόπιμα κατηγορούν την Ομοσπονδία δηλαδή για υπερτιμολογήσεις και εικονικά τιμολόγια δεν ισχύει και όσα ανεύθυνα υποστηρίζουν τα παπαγαλάκια του μνημονίου είναι ψευδή και συκοφαντικά.
Όλες αυτές οι επιθέσεις συνδυάζονται ολοφάνερα με τα σχέδια της κυβέρνησης για πωλήσεις Λιγνιτικών Μονάδων.
Επίσης πονηρό και περίεργο παράδειγμα που δημοσίευσαν τα μέσα της διαπλοκής ήταν για κάποιο εξωφρενικό ποσό που κόστισε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου από συνδικαλιστές. Τελικά το συγκεκριμένο ποσό ανήκε σε ομαδική κράτηση 30 συνδικαλιστών και όχι για ένα μόνο δωμάτιο. Άλλη μία παραπλανητική πληροφορία για να διασπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στις τάξεις των εργαζομένων.
Τελικά όπως αποδεικνύεται το ύπουλο σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης να κτυπηθεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για γεγονότα, δράσεις και λειτουργίες που έχουν κατοχυρωθεί με συλλογικές συμβάσεις έχει τις ρίζες της στην εγχώρια ενεργειακή διαπλοκή.
Χρέος της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι να υπερασπιστεί με σθένος και αποφασιστικότητα την αγωνιστική και κοινωνική της δράση, τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καθαρίσει το συνδικαλιστικό τοπίο από όσους την διαβάλουν με τις ενέργειες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News