Dei Energy News

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

"Το δίκαιο και το συμφέρον δεν είναι δυνατό να συνυπάρχουν στο ίδιο πράγμα"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΡΑ

Στην πιο κρίσιμη και δύσκολη  χρονικά περίοδο που περνούν οι εργασιακές σχέσεις στον όμιλο  ΔΕΗ και των θυγατρικών της μιας και έχουν χαθεί κατακτήσεις δεκαετιών από  τις κυβερνήσεις των μνημονίων και τις πολιτικές που εφάρμοσαν  οι πρώην Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ,  καλούμαστε τούτη την ώρα να υπογράψουμε  μία νέα δίκαιη συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους συναδέλφους.

Δυστυχώς όμως  το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες  μίας  αδελφοκτόνας εμφύλιας σύγκρουσης που βάζει σε μεγάλο κίνδυνο την ενότητα και το μέλλον του Σ/Κ. Ο διχασμός και η διχόνοια είναι κακός σύμβουλος ετούτη την στιγμή που τα εργασιακά δικαιώματα χάνονται, οι μισθολογικές μειώσεις είναι μεγάλες, ο ενεργειακός πλούτος της χώρας κινδυνεύει και οι απολύσεις προσωπικού είναι προ των πυλών.  
Η λογική των πατρικίων και πληβείων που επιθυμούν να επιβάλλουν ορισμένοι «φιλόδοξοι» συνδικαλιστικοί παράγοντες δεν μπορεί να βρει ανταπόκριση στις συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά ούτε και η επιλεκτική δράση των άλλοτε «αγανακτισμένων» και δήθεν αντιμνημονιακών συνδικαλιστών μπορεί να πείσει τους συναδέλφους μας για την αγωνιστική συνέπεια του Σ/Κ στη ΔΕΗ.
Πρέπει λοιπόν να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα, εργατικότητα και κυρίως με εξυπνάδα και όραμα ώστε να παραμεριστούν οι όποιες διαφορές και διαφωνίες έχουμε και να προσαρμόσουμε τις ανάγκες και τα αιτήματα μας στις καινούργιες δύσκολες συγκυρίες με στόχο να ανακάμψουμε, να αναγεννηθούμε και να δώσουμε ξανά το μήνυμα της ελπίδας στους εργαζόμενους. Αν παραμείνουμε κολλημένοι στις συντεχνιακές εμμονές τότε είναι σίγουρο ότι θα "πεθάνουμε" εργασιακά κάτι που ήδη συμβαίνει σε άλλους κομματικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και παρατάξεις.
Οι επιθέσεις και οι αλληλοκατηγορίες δεν ωφελούν και δεν προασπίζουν τον ήδη χαμηλό μισθό του εργαζόμενου στη ΔΕΗ. Το Σ/Κ δεν πρέπει να ολισθήσει σε συντεχνιακές λογικές, σε ακραίους χαρακτηρισμούς και κυρίως σε μικροκομματικές σκοπιμότητες μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι μωροφιλοδοξίες κάποιων. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα που θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες επιθέσεις που θα δεχτούμε από τους ντόπιους μνημονιακούς εκφραστές.
Ενωτικά, αλληλέγγυα με διάλογο και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες οφείλουμε να συνυπάρξουμε στο Σ/Κ και όχι να αυτοϋπονομευόμαστε και να γινόμαστε χλεύη στα μέσα ενημέρωσης. Όσοι από εμάς νοιαστούμε μόνο για την δική μας  κατηγορία και μόνο για τα προσωπικά μας συμφέροντα τότε θα είμαστε καταδικασμένοι στις συνειδήσεις των ταλαιπωρημένων συναδέλφων μας.
Όπως έλεγε και ο Θουκυδίδης….
"το δίκαιο και το συμφέρον δεν είναι δυνατό να συνυπάρχουν στο ίδιο πράγμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News