Dei Energy News

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αυτοί που προβάλουν το σπάσιμο του Συνδικάτου ανά θυγατρική βλέπουν “το τυρί και όχι την φάκα”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΗ

Στο ρευστό και αντικειμενικά όχι ευοίωνο οικονομικό περιβάλλον με καθόλου φιλεργατική προοπτική, πρώτιστο καθήκον όλων μας είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και διαφύλαξης του μισθού μας όπως έχει. 
Ως κλαδικός Σύλλογος, που τα μέλη του εργάζονται σε όλο τον όμιλο της ΔΕΗ, οφείλαμε η θέση μας για την ΣΣΕ να προασπίζει τα κυρίαρχα αυτά θέματα. 
Όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσαμε να εφησυχάσουμε και ταυτόχρονα κρατήσαμε με σοβαρότητα σταθερή στάση χωρίς λαϊκισμούς και φανφάρες όπως αρμόζει στις περιστάσεις. 
Σε όλη αυτή την διαδικασία δόθηκαν παρατηρήσεις από τους Συλλόγους προς την διαπραγματευτική ομάδα της ΓΕΝΟΠ που έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη, αλλά η τελική μη ένταξη τους στην ΣΣΕ για σοβαρούς λόγους της Διοίκησης ή της μελλοντικής ολοκληρωμένης εξέτασης τους, αφού αφορούν το σύνολο του προσωπικού, εκτιμήσαμε ότι δεν μπορούσε να είναι λόγος καθυστέρησης.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, τα πιο σημαντικά θέματα για τον εργαζόμενο έγιναν αντικείμενο ανεύθυνης και πρόχειρης αντιμετώπισης. Είμαστε σίγουροι ακόμα και εκείνα τα συνδικαλιστικά στελέχη που είχαν επί μέρους αντιρρήσεις σε σημεία της ή και εντελώς αρνητική θέση με τελικό όμως αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις την μη υπογραφή της, ότι και αυτοί ανακουφίστηκαν. 
 Δεν είναι δυνατόν να μην εισέπρατταν την αγωνία και την πίεση των συναδέλφων για την άμεση υπογραφή της, ανεξάρτητα από το τι καθόριζε την στάση τους, είναι σαφές ότι εμπεριείχε μεγάλα ρίσκα και υπέκρυπτε σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους η μη υπογραφή της. . 
Σειρήνες που μιλούν για υποτιθέμενη βελτίωση μισθού μέσα από την διαφορετικότητα της κάθε εταιρείας, το μόνο που θα πετύχουν είναι η διάσπαση των εργαζόμενων και αυτό θα δημιουργήσει τρομερά προβλήματα στην αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών ζητημάτων που έρχονται. Αυτοί που προβάλουν το σπάσιμο του Συνδικάτου ανά θυγατρική βλέπουν “το τυρί και όχι την φάκα”. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε απαρέγκλιτα για όλες τις δράσεις μας, ότι αυτό που μας δίνει δύναμη είναι η ενότητα των εργαζομένων στον όμιλο ΔΕΗ, που προκύπτει από την ισχύ των ίδιων εργασιακών μας σχέσεων και του ίδιου μισθολογίου μας. 
Η ενότητα μας είναι απαραίτητη και αυτή είναι το πιο ισχυρό όπλο μας για την αντιμετώπιση των αλλαγών στο ενεργειακό περιβάλλον, αλλά και για τον όμιλο ΔΕΗ να παραμείνει ισχυρός μέσα σε αυτό. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News