Dei Energy News

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΔΕΗ: Συζητούμε για δάνειο από το Παρακαταθηκών

Τη διεξαγωγή συζητήσεων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη λήψη δανείου επιβεβαιώνει η ΔΕΗ με σημερινή της ανακοίνωση.
Όπως επισημαίνει η επιχείρηση, σε συνέχεια των σχετικών δημοσιευμάτων αναφορικά με θέματα χρηματοδότησης και ρευστότητας της ΔΕΗ:
- Η ΔΕΗ εξετάζει όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης και στα πλαίσια αυτά βρίσκεται σε συζητήσεις και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
-  Η σύναψη οποιουδήποτε νέου δανείου αφορά τη χρηματοδότηση της λειτουργίας και ανάπτυξης της Εταιρείας και δεν σχετίζεται με την αποπληρωμή υφιστάμενου χρέους.
-  Δεν υφίσταται θέμα παροχής εξασφαλίσεων προς τις τράπεζες με τις οποίες η ΔΕΗ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση των δανειακών λήξεων του 2012.
Σχετικά με αναφορές σε προβλήματα ρευστότητας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ενδεχόμενο κίνδυνο μπλακ-άουτ, η ΔΕΗ έχει ήδη επισημάνει ότι:
-  Έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς ΛΑΓΗΕ και ΔΕΠΑ, και επομένως τα προβλήματα ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ και εν γένει της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δε σχετίζονται με τη ΔΕΗ.
-  Η ΔΕΗ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και στο βαθμό που της αναλογεί, έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Ηλεκτρικού Συστήματος της χώρας – συμπεριλαμβανομένου του νησιωτικού χώρου – κατά τη διάρκεια της θερινής και τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News