Dei Energy News

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Από Δευτέρα το κράτος επιστρέφει στο λαό

Κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη του ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια. Δηλώνοντας αισιόδοξος για τη «μεγάλη αλλαγή που αρχίζει τη Δευτέρα», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ακόμα κι αν την Κυριακή είμαστε αυτοδύναμοι, τη Δευτέρα θα συνεργαστούμε», όχι όμως σε μία «οικουμενική του Μνημονίου».  

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα κατηγόρησε ότι προσπάθησαν «να δηλητηριάσουν τον ελληνικό λαό με τον φόβο και την ανασφάλεια» και να «εκβιάσουν τον ελληνικό λαό για να κλέψουν ψήφους μόνο με το φόβο». Παράλληλα, έκανε λόγο για «κόμματα του Μνημονίου της χρεοκοπίας και της δραχμής» και έστειλε μήνυμα στους απανταχού κερδοσκόπους, όπως είπε: «Τη Δευτέρα μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Εσείς θα χάσετε».


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κρίσιμο «κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής» που αφορά το «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» και ένα δίλημμα εξουσίας που είναι «μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενης στην επομένη των εκλογών, δήλωσε αισιόδοξος και σημείωσε ότι «ακόμα κι αν την Κυριακή είμαστε αυτοδύναμοι, τη Δευτέρα θα συνεργαστούμε. Δεν θα συμμετάσχουμε, όμως, σε καμία κυβέρνηση που θα μεταλλάξει την αντιμνημονιακή ψήφο του λαού σε μνημονιακή πολιτική. Που θα παγιδεύσει το λαό».



«Δεν υπάρχει οικουμενική του Μνημονίου. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει ούτε ως δήθεν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής ενότητας ή εθνικής συνευθύνης. Δηλαδή, κυβέρνηση εθνικής συνενοχής. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους υπεύθυνους και υπόλογους για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας» δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι στις 6 Μαΐου, ο λαός με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, «έφερε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα» ώστε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση στην Ευρώπη γενικότερα για το τέλος των μνημονίων της λιτότητας και πρόσθεσε ότι η Άγκελα Μέρκελ φοβάται ότι η αλλαγή αυτή θα συμπαρασύρει την ίδια.

Παράλληλα, επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την «κόμμα της αστάθειας και της ανασφάλειας» γιατί έχει εγγυηθεί το Μνημόνιο, δηλαδή «τη διαρκή αντιπαράθεσή της με την αντιμνημονιακή κοινωνική πλειοψηφία, τη σύγκρουσή της με το λαό». «Έχει εγγυηθεί την καταστροφή και το χάος. Τη χρεοκοπία και τη δραχμή» είπε.

«Θα διακινδυνεύσουμε, να έχουμε τον κ. Σαμαρά με την υπερσυντηρητική του ατζέντα και τους ακροδεξιούς του συνεργάτες στη κυβέρνηση του τόπου; Να εμπιστευτούμε ένα κόμμα του οποίου ο επικεφαλής της καμπάνιας αποκαλεί τη χρυσή αυγή αδελφό κόμμα; Να εμπιστευτούμε για μία ακόμα φορά τον κ. Σαμαρά, την κα Μπακογιάννη, και τον ακροδεξιό τους περίγυρο; Που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Χωρίς την παραμικρή συγνώμη. Απειλούν να μας ξανακυβερνήσουν. Να μας ξανασώσουν. Για να συνεχίσουν το πλιάτσικο. Για να γυρίζουν την Ελλάδα στις μαύρες εποχές του διχασμού», δήλωσε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, εγγυάται επίσης την ασφάλεια του πολίτη, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το κράτος δικαίου, τους αναγκαίους πόρους στην υγεία και στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και τις καταθέσεις του ελληνικού λαού «γιατί θα απαλλάξει τον τόπο από το Μνημόνιο που εξανέμισε τις καταθέσεις του μισθωτού και του συνταξιούχου».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι προεκλογικά «εξώθησαν με κάθε τρόπο τους απλούς πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες». «Όχι μόνον με την ανεύθυνη και εγκληματική σπέκουλα για τη δραχμή. Αλλά και με άλλους τρόπους. Στο όριο της νομιμότητας» είπε χαρακτηριστικά.

«Από Δευτέρα, τέλος στην ασυδοσία. Το πάρτι τελείωσε. Κανόνες για όλους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Η μόνη βεβαιότητα που θα χαθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εξουσία είναι η βεβαιότητα της πολιτικής ασυλίας αυτών που έφεραν τη χώρα ως εδώ. Από Δευτέρα, τελειώνουμε οριστικά με τις μίζες. Με την κλεπτοκρατία. Το κράτος επιστρέφει στο λαό».


 http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News