Dei Energy News

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Απαντήσεις και δεσμεύσεις από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για τη ΔΕΗ

Με πρωτοβουλία του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ (και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας) Ευάγγελου Μπουζούλα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες συνάντηση εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Νικολόπουλου. 
Σε μία γεμάτη αίθουσα, ο αρμόδιος τομεάρχης για τα εργασιακά θέματα της Νέας Δημοκρατίας απάντησε σε καυτά ζητήματα που τέθηκαν αρχικά από τον Ε. Μπουζούλα αλλά και των παρευρισκομένων. 
Συγκεκριμένα ο Νίκος Νικολόπουλος δεσμεύτηκε ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού στην Επιχείρηση, θα αποκατασταθούν μετά το τέλος του μνημονίου οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα του  2009, θα υπάρξουν στο εγγύς μέλλον βελτιωτικές κινήσεις στο ασφαλιστικό και στην ιατροφαρμακευτική περίλθαψη, θα σεβαστεί η Ν.Δ. απόλυτα τις Σ.Σ.Ε. ενώ ανέφερε ότι η ΔΕΗ θα κρατήσει τον κυρίαρχο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της. Επίσης ανέφερε ότι η Ν.Δ ως ευρωπαικό κόμμα που είναι θα εφαρμόσει άμεσα πολιτικές ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας.
Ο Ευάγγελος Μπουζούλας έθεσε τα εξής ερωτήματα προς τον Νίκο Νικολόπουλο στα οποία γράφουμε παραπάνω τις απαντήσεις που έδωσε

"Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση σας, στην πρόσκλησή μου, για τη σημερινή μας συνάντηση.
Το ξέρω ότι είμαστε θυμωμένοι και δυσαρεστημένοι από συμπεριφορές πολλών, αλλά εμείς ξέρουμε και να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε.
Δυστυχώς, η ιστορία μας έχει διδάξει ότι στα δύσκολα της χώρας, πάντα έρχεται η παράταξη της ΝΔ να βγάλει τη χώρα από αδιέξοδα.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, όταν το ΠΑΣΟΚ φώναζε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.
Ο Κώστας Καραμανλής με το ΒΕΤΟ στην Κύπρο, στα Σκόπια και την αναπτυξιακή πολιτική για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, άταν δεχόταν ανελέητο πόλεμο με υποσχέσεις «λεφτά υπάρχουν».
Και μετά τις 18 του μήνα, μετά τις νικηφόρες εκλογές που από εμάς εξαρτάται, ο Αντώνης Σαμαράς θα διασφαλίσει τη χώρα μας να είναι στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ.
Πέρα από την πορεία της χώρας μας, θέλουμε να ακούσουμε από τον τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκο Νικολόπουλο για το τι μέλει γενέσθαι.
- Για τη μετενέργεια και τις ΣΣΕ.
-   Θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ, χωρίς απολύσεις;
-   Θα υπάρχει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας;
-  Θα παραμείνει η ΔΕΗ Δημόσιος και Εθνικός πυλώνας στην ενέργεια με Εθνικό, Αναπτυξιακό και Κοινωνικό χαρακτήρα.
-  Θα αποκατασταθεί το κοινωνικό κράτος δηλ. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφαλιστικός φορέας;
-  Θα επανακάμψουν οι μισθοί μας, χωρίς νέες μειώσεις και σταδιακή ρύθμιση, μετά το μεσοπρόθεσμο, στα επίπεδα του 2009;
Καλώ το Νίκο Νικολόπουλο όχι μόνο να μας απαντήσει, αλλά και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να κάνει πράξη την ανταλλαγή απόψεων, διαβουλεύσεων όπως τελευταία με τις νομοθετικές βελτιώσεις για το Ασφαλιστικό που δεν σεβάστηκε ο Κουτρουμάνης".   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News