Dei Energy News

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«Κόκκινο» από το συμβούλιο εφετών για τους λογαριασμούς Energa&Hellas Power


Αρνητική θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Energy Press η απόφαση του συμβουλίου εφετών, ως προς το αίτημα για αποδέσμευση των λογαριασμών των εταιρειών Energa&Hellas Power, προκειμένου τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν από το δημόσιο για τις πληρωμές προς το ΛΑΓΗΕ. Το συμβούλιο εφετών σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δε θα κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών, κυρίας Πόπης Παπανδρέου, για άμεση αποδέσμευση των χρημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική πρόταση της κ. Παπανδρέου που αποτέλεσε σύμφωνα με νομικούς κύκλους μια πρωτοποριακή νομικά εισήγηση, η οποία επιχείρησε να άρει όλα τα χρόνια, νομικά κωλύματα που δεν επέτρεπαν να εισρεύσουν χρήματα προερχόμενα από έκνομες δραστηριότητες στα κρατικά ταμεία.  
Ωστόσο η εισήγηση δε στάθηκε ικανή να πείσει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και οδηγείται στην απόρριψη της εισήγησης. Με βάση την πρόταση της κ. Παπανδρέου ως μεσεγγυούχος θα οριζόταν ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος και θα καλείτο να εκδώσει επιταγές υπέρ του Δημοσίου. Επίσης η εισαγγελέας είχε επισημαίνει ότι η διαδικασία στην ανάκριση της υπόθεσης Energa Hellas Power είναι χρονοβόρα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη του δημοσίου για χρήματα καθώς και τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει εντός των επόμενων ημερών πρόβλημα ηλεκτροδότησης ολόκληρη η χώρα εξαιτίας του ότι δεν έχουν πληρωθεί οι ενεργειακοί προμηθευτές.
Θυμίζουμε ότι ηπρόταση της εισαγγελέως αφορούσε στην αποδέσμευση ποσού ύψους 40 εκατ. ευρώ, από τους λογαριασμούς των δύο εταιρειών, οι οποίοι έχουν «παγώσει» μετά από διώξεις που ασκήθηκαν για υπεξαίρεση και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Την υπόθεση, θυμίζουμε έχει χειριστεί η ίδια η κ. Παπανδρέου.
Η διαφαινόμενη αρνητική απόφαση για τους λογαριασμούς των δύο εταιρειών, δε φαίνεται στην παρούσα φάση να δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την εκταμίευση του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών, προς το ΛΑΓΗΕ, τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΗ, ώστε να παρασχεθεί η απαραίτητη ρευστότητα και να πληρωθούν οι άμεσες υποχρεώσεις, κυρίως της ΔΕΠΑ προς τους ξένους προμηθευτές της (Gazprom).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News