Dei Energy News

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Ειλικρινά λόγια - Αποτελεσματικές ενέργειες

Κρίσιμες ώρες βιώνουν οι απεσπασμένοι συνάδελφοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ. Καθημερινά προκύπτουν δυσεπίλυτα προβλήματα, που επιφέρουν αγανάκτηση, απελπισία και αβεβαιότητα στους συναδέλφους που επί τόσα χρόνια στηρίζουν το ασφαλιστικό μας και την Α’/βάθμια  περίθαλψή μας.  Με την ένταξη του κλάδου υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ και την ίδρυση του ΕΤΕΑ καθώς και τις αντίστοιχες “μεταφορές” προσωπικού στους νέους αυτούς φορείς κορυφώθηκαν η αβεβαιότητα και η αγανάκτηση.
            Παράλληλα, σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε και η απόφαση του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως προς το αν οι αποσπασμένοι συνάδελφοί μας διέπονται από τον ΚΚΠ-ΔΕΗ και το μισθολόγιο της ΔΕΗ.
            Όλα τα παραπάνω οδήγησαν πολλούς συναδέλφους στην αίτηση άρσης της απόσπασής τους και την επιστροφή τους στη ΔΕΗ.
            Αναμφισβήτητα, η κρισιμότητα των παραπάνω οδήγησε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο να παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις και με ουσιαστικές παρεμβάσεις στέκεται κοντά στους συναδέλφους και συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση των προβλημάτων.
Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ. – ΔΕΗ, εκτιμώντας τις εξελίξεις έχει κάνει γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις :
  1. Ότι σέβεται την επιθυμία των συναδέλφων που έχουν ζητήσει ή ζητούν την άρση της απόσπασής τους και την τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες της ΔΕΗ, πέρα από διάφορες κινδυνολογίες και θα αγωνισθεί  ώστε να γίνουν σεβαστές οι επιθυμίες τους.
  2. Ότι σέβεται την επιθυμία των συναδέλφων που θα παραμείνουν στο ΤΑΥΤΕΚΩ, στο ΙΚΑ/ΤΑΠ-ΔΕΗ ή θα μεταφερθούν στον ΕΟΠΥΥ ή στο ΕΤΕΑ και θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο, ώστε να συνεχίσουν να έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις, μισθολόγιο κ.τ.λ. με τους υπόλοιπους που εργάζονται στη ΔΕΗ, στο ΔΕΔΔΗΕ και στον ΑΔΜΗΕ.
  3. Ως προς την απόφαση του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ συμφώνησε απόλυτα ως προς την αίτηση ανάκλησης της υπ’ όψη απόφασης χωρίς αναφορά σε περαιτέρω δικαστικές ενέργειες ώστε να μην καλλιεργούνται υπόνοιες δημιουργίας μαζικής παραγωγής δικαστικών αγώνων και ανάλογα της έκβασης θα εκτιμήσει τις περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες.  Αίτηση ανάκλησης θα ασκηθεί από το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, από τη ΔΕΗ καθώς και από τους συναδέλφους που υπηρετούν στο ΤΑΥΤΕΚΩ.
Τα παραπάνω εκφράστηκαν προφορικώς, γραπτώς και με παρεμβάσεις ουσιαστικές, με απόλυτη συνέπεια και χωρίς διαχωρισμούς επιβαλλόμενους από παραταξιακές, συγγενικές, φιλικές κ.α. σχέσεις. 
            Σταθεροί άξονες προσανατολισμού της συνδικαλιστικής μας σκέψης και δράσης αποτελούν η προάσπιση των εργασιακών σχέσεων όλων των συναδέλφων, όπως στην περίπτωση των χιλιάδων παράνομα απολυθέντων, όπως στην περίπτωση δικαίωση των 4/ωριτών, όπως στην περίπτωση δικαίωσης των “υπερήλικων” συναδέλφων, όπως στην περίπτωση των ετεροαπασχολούμενων συναδέλφων κ.α. και η ενίσχυση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μέσα από την επικράτηση των αρχών αξιοπιστίας, αγωνιστικότητας και διαφάνειας απομονώνοντας το λαϊκισμό, τον καιροσκοπισμό και την ιδιοτέλεια.


Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ είναι διαχρονικά προσανατολισμένος στην πρόσθεση και όχι στην αφαίρεση!
Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ είναι διαχρονικά προσανατολισμένος στον πολλαπλασιασμό και όχι στην διαίρεση!
Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ απαξιώνει να απαντήσει σε αήθεις και λαϊκίστικες επιθέσεις που έχουν ως στόχο την καιροσκοπική εκμετάλλευση των συναδέλφων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News