Dei Energy News

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ..

Συνάδελφοι συνταξιούχοι, ο γολγοθάς συνεχίζεται με το θέμα της αλλαγής της σειράς προτεραιότητας για καταβολή του εφάπαξ στους δικαιούχους. Η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας στο Υπόμνημά μου είναι ότι μοναδικό κριτήριο για την καταβολή του εφάπαξ είναι η έκδοση της οριστικής απόφασης χορήγησης κύριας σύνταξης. 
Συνεπώς αναμένεται να δοθεί εντολή από το ΤΑΥΤΕΚΩ για αλλαγή των καταστάσεων δικαιούχων εφάπαξ με βάση  τις ημερομηνίες έκδοσης των οριστικών αποφάσεων κύριας σύνταξης.  Δηλαδή το " έγκλημα " ολοκληρώθηκε. 
Η μόνη χαραμάδα αισιοδοξίας που υπάρχει είναι η πληροφορία ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ δια της νομικής του υπηρεσίας θα κάνει εισήγηση για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να γίνει πρόβλεψη για όσους περιμένουν χρόνια τώρα την καταβολή του εφάπαξ βάσει επίσημων καταστάσεων που τους χορήγησε η Υπηρεσία, από την οποία κατάσταση πληρώνονταν μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο οι δικαιούχοι με απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Εξ άλλου και στο προαναφερθέν έγγραφο του Υπουργείου αναφέρεται ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ "..είναι αρμόδιο για την εξέταση υποθέσεων ασφαλισμένων τις οποίες κρίνει κατά περίπτωση με βάση τα πραγματικά περιστατικά στα πλαίσια της χρηστής Διοίκησης και της καλής πίστης..."
Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 15.00 συνεδριάζει το ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ για αυτό το θέμα .
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και μπορούμε να υποχρεώσουμε το ΤΑΥΤΕΚΩ να προβλέψει ρύθμιση ευνοική για μας που περιμένουμε χρόνια τώρα την καταβολή του εφάπαξ, ώστε η ισχύς της υπουργικής απόφασης να εξαιρεί π.χ αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 2011.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ ΣΤΙΣ 15.00
 Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ 6932609298, 
Ραφαήλ Μεβοράχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News