Dei Energy News

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συγκρούσεις και ρήξεις στην ΠΑΣΚΕ


Σφοδρή αντιπαράθεση, στα όρια της ρήξης, σημειώθηκε χθες στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ με αφορμή το θέμα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.
Η χθεσινή ευρεία
σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των Ομοσπονδιών του ιδιωτικού, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και Εργατικών Κέντρων,
εξελίχθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος σε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος, Μουτάφης) και στελεχών της ΠΑΣΚ από τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (Φωτόπουλος), τις Συγκοινωνίες (Ηλιόπουλος), αλλά και των ΕΛΠΕ (Ορφανός) και του ιδιωτικού Τομέα (Βαμβακάς).
Οι οργανώσεις αυτές ζητούσαν να προχωρήσει η ΓΣΕΕ σε πρόγραμμα επαναλαμβανόμενων (48ωρων)
απεργιακών κινητοποιήσεων, να οργανώσει και να ηγηθεί σε αγώνα διαρκείας με στόχο την ανατροπή των μέτρων και την οριστική ρήξη με την πολιτική των Μνημονίων, ενώ ταυτόχρονα άσκησαν δριμεία κριτική στη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που, όπως τόνιζαν, "απουσιάζει ακόμα και στις απεργίες"!

Οι τόνοι ανέβηκαν με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις όταν η πλευρά των συνδικαλιστών (ΔΕΚΟ, Συγκοινωνίες) κατηγόρησε την ηγεσία της ΓΣΕΕ για χλιαρές διαμαρτυρίες και απεργίες - "ντουφεκιές" που δεν ενοχλούν την κυβέρνηση και την τρόικα στην προσπάθειά της να περάσει ένα ακόμα βάρβαρο "πακέτο" μέτρων.
Οι κατηγορίες ήταν βαριές, με υπαινιγμούς για "φιλομνημονιακή" στάση της πλειοψηφίας, με την τελευταία να επιμένει στο γνωστό πρόγραμμα κινητοποιήσεων (απογευματινό συλλαλητήριο την ερχόμενη Δευτέρα μαζί με την ΑΔΕΔΥ και απεργία την ημέρα ψήφισης των μέτρων). "Δεν μπορείς να οργανώνεις κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα να απουσιάζει η ηγεσία", είπε σε κάποια στιγμή στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, που παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση της ΓΕΝΟΠ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αργότερα με δήλωσή του σημείωνε ότι "θα τους σταματήσουμε μόνο αν δεν φοβηθούμε να βγούμε στο ξέφωτο, αν δεν φοβηθούμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους".

Κοινή στάση με Επαγγελματοβιοτέχνες, ΤΕΕ

Να σημειωθεί ότι στην αναγκαιότητα για συνέχιση κοινών δράσεων και συντονισμού περαιτέρω ενεργειών εργαζομένων, αγροτών, εμπόρων, βιοτεχνών και κλάδων επαγγελματιών κατά των νέων μέτρων συμφώνησαν εκπρόσωποι των φορέων τους σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, μετά από πρωτοβουλία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός της ΓΣΕΒΕΕ, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, της ΕΣΕΕ (έμποροι), του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του ΤΕΕ και της ΓΕΣΑΣΕ, που συμφώνησαν στην πραγματοποίηση, άμεσα, νέας γενικής απεργίας προκειμένου να αποτραπεί η ψηφιση των νέων επώδυνων μέτρων. Μέχρι την οριστικοποίηση της νέας κινητοποίησης αποφάσισαν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του Σαββάτου 6/10 για την προάσπιση της Υγείας και της Δευτέρας 8/10, που διοργανώνουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την κοινή τους ανησυχία και την αντίθεσή τους στα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τα “εκτός από άδικα και υφεσιακά και αναποτελεσματικά για την έξοδο από την κρίση και καταστροφικά για την ελληνική κοινωνία και οικονομία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News