Dei Energy News

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Γνωστή, σαφής και ξεκάθαρη είναι η –εκπεφρασμένη εδώ και καιρό- αντίθετη θέση του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε ό,τι έχει να κάνει με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ (θέση που αποτελεί εξάλλου και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας) που το μόνο που θα καταφέρει είναι σωρεία προβλημάτων στην ενεργειακή αγορά, μύρια δεινά για την Εθνική Οικονομία, κατακόρυφη αύξηση στην τιμή τις κιλοβατώρας που θα επιβαρύνει περαιτέρω τον Έλληνα καταναλωτή, πλείστα προβλήματα στα ενεργειακά κέντρα και στις κοινωνίες τους κ.ο.κ.

Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ είναι παράλογο το «διαδικαστικό» που ορίζει ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ενημερώνεται από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και θα καταθέτει προτάσεις και παρατηρήσεις, τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ θα «οφείλει να λαμβάνει υπόψη του», χωρίς να προβλέπεται ότι ο τελικός έλεγχος θα γίνεται από τη Βουλή.
Ενδεικτικό των προθέσεων που υπάρχουν, είναι το πρόσφατο δημοσίευμα ειδησεογραφικού πρακτορείου που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως φαίνεται ξεκάθαρα πως η τρόικα χρησιμοποιώντας ως «δούρειο ίππο» το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να «παζαρεύει» τη δημόσια περιουσία με τους δικούς της όρους και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ούτε καν στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και φυσικά τα κέρδη από το ξεπούλημα να πάνε όλα στους δανειστές. Τα κέρδη για το ελληνικό κράτος, όπως είναι αναμενόμενο, ΜΗΔΕΝ!
Εν ολίγοις, για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ είναι εξωφρενική η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ -μιας επιχείρησης που για πάνω από 60 χρόνια προσφέρει το αγαθό του ηλεκτρισμού και αποτελεί την μεγαλύτερη Βιομηχανική επιχείρηση της χώρας- σήμερα να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, χωρίς να περάσει και από τη Βουλή –που αποτελεί τον κορυφαίο αντιπροσωπευτικό θεσμό των πολιτών- έτσι ώστε σε αυτή να ανήκει και η αποκλειστική ευθύνη του εγκλήματος.
Για μια επιχείρηση όπως η ΔΕΗ –και για κάθε άλλη ανάλογη επιχείρηση- που αποτελεί για πάνω από μισό αιώνα τον αιμοδότη της Εθνικής μας οικονομίας και που πάνω της στηρίζεται το σημαντικότερο ίσως κομμάτι προοπτικής και ανάπτυξης, θεωρούμε τουλάχιστον υποχρεωτικό και αναγκαίο η υπόθεση της αποκρατικοποίησης να «περάσει» από τη Βουλή των Ελλήνων για τελικό έλεγχο.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκανε και  θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αποτρέψει την αποκρατικοποίηση της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης γνωρίζοντας πολύ καλά πως μία τέτοια ενέργεια μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει. Η ΔΕΗ αποτελεί τον δυνατότερο κρίκο σε μία αλυσίδα με την οποία συνδέεται η ίδια η δυναμική και  αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και στόχος μας είναι ως τέτοιο να την διατηρήσουμε.  

1 σχόλιο:

  1. Η αποκρατικοποιήσεις πέρασαν με δυο ψήφους και ψήφισαν τα αλάνια της Κοζάνης Κουκουλόπουλος, Κασαπίδης, Παπαδόπουλος!!! Αυτοί που "κόβουν φλέβες" για το καλό της περιοχής
    Θα τους καταγγείλει ο Σπάρτακος ή είναι πολιτικοί φίλοι τους; Ή μήπως είναι και αφέντες τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News