Dei Energy News

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

«Πλειστηριασμός της Εθνικής Ενεργειακής κυριαρχίας με συνενοχή της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και την χορηγία του Μυτιληναίου και της Siemens»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ (Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ν. Κοζάνης)
 Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας αλλά και οι καταγγελίες μας για τον σχεδιασμό ξεπουλήματος, εκποίησης και «δωρεάς» των ενεργειακών πόρων της χώρας μας σε διεφθαρμένα εγχώρια συμφέροντα. Σε συνέδριο που πραγματοποιεί σε λίγα 24ωρα το Ινστιτούτο Ενέργειας, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, συμμετέχουν όλοι οι συνένοχοι της τραγικής κατάστασης που βιώνει η χώρα με σκοπό την απλούστευση των διαδικασιών για το «χάρισμα» της δημόσιας περιουσίας. Και όλα αυτά με τη χορηγία εταιρειών που σχεδιάζουν την αρπαγή των ενεργειακών πόρων όπως η εταιρεία Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η EnSCo, ενώ βασικός υποστηρικτής είναι η Siemens! Προφανώς, το συνέδριο γίνεται με χρήματα του Ελληνικού λαού και τα κλεμμένα από τη μη καταβολή των χαρατσιών αλλά και τις μίζες της Siemens.

Συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι οι ενορχηστρωτές της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και του πρώην Υφυπουργού ΠΕΚΑ και Γραμματέα της Κ.Ο. και Βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, και της Νίκης Φούντα, Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, ενώ ομιλητής θα είναι και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο οποίος με την παρουσία του επισφραγίζει την παράδοση της περιοχής στα ξένα συμφέροντα, σύμφωνα με τις εντολές του νέου του «πολιτικού προϊσταμένου» και Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Γιόχαν Φούχτελ. 
Η συμμετοχή των παραπάνω στο κατάπτυστο συνέδριο αποτελεί ουσιαστικά την συνυπογραφή από όλες τις παραπάνω παρατάξεις της καταστροφικής πολιτικής των
«πιράνχας» της ενέργειας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στο συνέδριο δεν κλήθηκε η τομεάρχης ΠΕΚΑ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ραχήλ Μακρή, που πολλάκις καυτηρίασε τις ενέργειες της κυβέρνησης και των εγχώριων αρπακτικών συμφερόντων. Από την άλλη αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που με τη συμμετοχή στο συνέδριο του αρμόδιου τομεάρχη, Δημήτρη Παπαδημούλη, ουσιαστικά βοηθά την συγκυβέρνηση στην καταστροφική πολιτική, αποδεικνύοντας ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο με τη δήθεν αντιμνημονιακή τους πολιτική. Φτάνουν πια οι υποκριτές- πιόνια των συμφερόντων. Από τη μια καταγγέλουν τις συμβάσεις της Siemens στη Βουλή με θεατρινισμούς και δήθεν αντιπαραθέσεις και από την άλλη συμμετέχουν στα συνέδρια με την χορηγία της από τα κλεμμένα λεφτά του Ελληνικού λαού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία υπάρχουν αφ’ ενός οι πρόνοιες του Μνημονίου και αφ’ ετέρου οι πρόσφατες αποφάσεις του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. για την ΔΕΗ αναφορικά με την αξιοποίηση του λιγνίτη, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξειδικευμένη συνεδρία για τον μετασχηματισμό του ηλεκτρικού τομέα και της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα.» αποδεχόμενοι ουσιαστικά ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται για την εφαρμογή του Μνημονίου και την αποφυγή των επιπτώσεων της απόφασης του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δικαίωνε την Ελλάδα. Η πραγματοποίηση του συνεδρίου αποτελεί μια πρόκληση, ενώ η συζήτηση του σχεδιασμού καταστροφής της Ελλάδας με την συμμετοχή του Ασημάκη Παπαγεωργίου, του Γιάννη Μανιάτη, του Δημήτρη Παπαδημούλη και της Νίκης Φούντα, δείχνει ότι όλοι από κοινού συνεργάζονται για την διάλυση της χώρας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγέλουμε την πραγματοποίηση του συνεδρίου του ΙΕΝΕ που προσβάλει και θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, καλούμε τους εκπροσώπους των κομμάτων να μην συμμετάσχουν στο κατάπτυστο συνέδριο διότι θα τους θεωρήσουμε συνυπεύθυνους και συμμέτοχους των αρπακτικών της δημόσιας περιουσίας.

Θα είμαστε παρόντες ώστε να ανατρέψουμε την πραγματοποίηση του συνεδρίου της ντροπής και καλούμε όλο τον κόσμο να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας. Μπορεί οι διοργανωτές να μην επιθυμούν την παρουσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο συνέδριο όμως εμείς θα είμαστε εκεί για να δώσουμε τη μάχη κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News