Dei Energy News

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Αξιόποινη η παρέμβαση Στουρνάρα για το χαράτσι


H παρέμβαση Στουρνάρα ώστε να συνεχιστεί η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ρεύματος δεν ενέχει μόνο πολιτική απαξία, αλλά εγείρει και ζητήματα αξιόποινης συμπεριφοράς, επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και κατηγορεί την κυβέρνηση για περιφρόνηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογραμμίζει ότι  η εντολή του υπουργού Οικονομικών για μη εφαρμογή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το τέλος ακινήτων συνιστά άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να σεβαστεί το Σύνταγμα.
Όσο για τον ισχυρισμό του υπουργού ότι εάν δεν εισπραχθεί το τέλος από τη ΔΕΗ, θα επιβληθούν νέα μέτρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τού υπενθυμίζει ότι «διαθέτει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, τις οποίες επιλέγει, εντελώς αδικαιολόγητα, να μην αξιοποιεί: υποτίθεται ότι η γνήσια λίστα Λαγκάρντ "έρχεται" από τις 12 Οκτωβρίου 2012 από τη Γαλλία» και ο κ. Στουρνάρας, σχολιάζει η κ. Κωνσταντοπούλου, «μέχρι στιγμής, περιορίζεται να δηλώνει ότι την αναμένει».
Κατά την άποψή της, τέλος, «η μη ενεργοποίηση και εξάντληση κάθε προσφερόμενης διαδικασίας για τη φορολόγηση των μη φορολογηθεισών καταθέσεων στο εξωτερικό, συνιστά απιστία σε βάρος του Δημοσίου» και «αφαιρεί κάθε δικαίωμα φορολογικής επιβάρυνσης των κατ' επανάληψη φορολογηθέντων πολιτών, επιβάρυνσης που συνιστά παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη "χωρίς διακρίσεις και ανάλογα με τις δυνάμεις τους", όπως επισημαίνεται και στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News