Dei Energy News

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΗ: Αύξηση 6,24 ευρώ ανά Mwh στο ρεύμα ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ



Επιστολές προς τις επιχειρήσεις- πελάτες της που προμηθεύονται ηλεκτρισμό στη μεσαία τάση στέλνει η ΔΕΗ, ενημερώνοντας ότι από 1ης Ιανουαρίου τα τιμολόγια επιβαρύνονται με το κόστος των ρύπων, τα 6,24 ευρώ ανά Mwh που έχει προϋπολογίσει η ΔΕΗ ως μέσο όρο τιμών για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα/Mwh για το 2013. Ανάλογη ενημέρωση, μέσω ανακοίνωσης είχε γίνει πριν από περίπου ένα μήνα στις μεγάλες βιομηχανίες στην υψηλή τάση, ενώ για τα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια της χαμηλής τάσης, αναμένονται μετά τα Φώτα, οι ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλοντος - Ενέργειας για τις αυξήσεις που θα ισχύσουν φέτος.
Στόχος της κυβέρνησης είναι οι αυξήσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες, μεταξύ 10 - 11% λένε οι πληροφορίες, χωρίς να αποκλείεται το τελικό νούμερο να είναι και μονοψήφιο. Θα τεθούν σε ισχύ αναδρομικά από 1/1/2013, θα εφαρμοστούν σε τρεις δόσεις και τίποτα δεν αποκλείει από 1ης Ιουλίου, που τα τιμολόγια χαμηλής τάσης απελευθερώνονται, η ΔΕΗ να ζητήσει και νέες αυξήσεις, αφού αυτή είναι η τελευταία φορά που αποφασίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας για τα τιμολόγια. Εντός των ημερών εξάλλου, αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση στο ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ), το οποίο επίσης βαρύνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. 
Πληροφορίες τοποθετούν την αύξηση αυτή κοντά στο 3%.
Στο τέλος του περασμένου χρόνου η ΡΑΕ ανακοίνωσε μείωση κατά 7% των χρεώσεων για τα δίκτυα, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 45% της συνολικής χρέωσης του λογαριασμού ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News