Dei Energy News

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο πόλεμος λάσπης κατά των εργαζομένων στη ΔΕΗ συνεχίζεται!

Από την εποχή που ο “συχωρεμένος” είχε αποκαλέσει ρετιρέ τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, ξεκίνησε ένας απίστευτος πόλεμος λάσπης, τόσο από πολιτικούς που με λαϊκίστικες συμπεριφορές στρέφουν τη μια εργατική τάξη εναντίον της άλλης, αλλά και από μερίδα δημοσιογράφων που γράφουν χωρίς να φροντίζουν να μαθαίνουν την αλήθεια.
Τελευταία στο πόλεμο λάσπης έχει μπει και το διαδίκτυο με
αναρτήσεις σε κάποια ιστολόγια, όπως για παράδειγμα έκαμε σήμερα το http://planet-greece.blogspot.com με το παρακάτω άρθρο ( ΠΡΟΚΛΗΣΗ:Ξέρετε πόσο πληρώνουν για το ρεύμα που καταναλώνουν ,οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ; )

Στην ανάρτηση φέρεται να έχει δηλώσει σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Επιχείρησης κύριος Στεργιώτης, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πληρώνουν 22 ευρώ το μήνα ρεύμα όσο κι αν καταναλώσουν.
Επειδή δεν είδαμε τη συγκεκριμένη εκπομπή, προφανώς δεν γνωρίζουμε επακριβώς τι ελέχθη.
Ωστόσο για να τελειώνει αυτό το παραμύθι, η κατανάλωση ρεύματος των υπαλλήλων της ΔΕΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΤΑΙ.
Και για να ενημερώσουμε κάποιους νεόκοπους “δημοσιογράφους”:


Στη ΔΕΗ ισχύει ειδικό τιμολόγιο για το προσωπικό από το 1956. Το 1961 ορίστηκε ότι το προσωπικό θα πληρώνει 0,50 δρχ. ανά kwh. Στην αρχή της επταετίας αποφασίστηκε να περιοριστεί ο αριθμός των kwh που θα μπορούσε να καταναλίσκει το προσωπικό με μειωμένη τιμή. Το 1972 ανετράπη η απόφαση αυτή και η μειωμένη τιμή εφαρμοζόταν σε απεριόριστο αριθμό kwh. Το 1973, μετά την ενεργειακή κρίση, έγινε μια τροποποίηση της απόφασης αυτής και αποφασίστηκε ότι η τιμή των 0,50 δρχ. θα ισχύει για τις πρώτες 150 kwh και ότι πέραν αυτών θα καταβάλλεται κάποια αυξημένη τιμή που κλιμακωτά θα φθάνει ως 0,70 δρχ. ανά kwh.

Με την απόφαση 219/80 αποφασίστηκε ότι, εφεξής, κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή του ρεύματος για τους απλούς καταναλωτές θα αυξάνεται αναλογικά και η τιμή του ρεύματος για το προσωπικό.

Επίσης η έκπτωση στα τιμολόγια που υπάρχει για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έχει πλαφόν ανάλογα με την περιοχή τις 12 έως 18 χιλιάδες κιλοβατώρες, ενώ η έκπτωση είναι κλιμακωτή δηλαδή υπάρχει μεγαλύτερη έκπτωση για τις πρώτες 1800 κιλοβατώρες, μικρότερη έκπτωση μέχρι τις 3000 κιλοβατώρες και άλλη ακόμη μικρότερη έκπτωση για την κατανάλωση πάνω από 4800 κιλοβατώρες μέχρι το πλαφόν (ετησίως).
Τέλος, σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση 140/2012 της Α’ Τακτικής Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε δεκτή από τον τότε υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ Α.Ε., από την παροχή ορισμένης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο, αποτελεί εισόδημα υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το προνόμιο που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ φορολογείται ως εισόδημα άρα μπορεί να μειωθεί έως και 40% ή και 45% ανάλογα την κλίμακα φορολογίας που θα υπαχθούν τα εισοδήματα του φορολογούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News