Dei Energy News

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

«Καλή χρονιά»

Πριν από λίγη ώρα μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε συνεργασία με Κίνηση Πολιτών έκαναν μια επανασύνδεση ακόμα στο σπίτι ενός φτωχού και άνεργου συνανθρώπου μας.
Όμως ένα είναι σίγουρο. Όσες επανασυνδέσεις και να κάνει το συνδικάτο , οι διάφορες κινήσεις ,οι φορείς αλληλεγγύης και οι οργανώσεις προοδευτικών πολιτών απόψε, την ώρα που θα αλλάζει ο χρόνος και τα μέλη της κυβέρνησης μέσα από τα ζεστά και φωταγωγημένα τους σπίτια θα εύχονται ο ένας στον άλλο «Καλή χρονιά» , δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας , εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών , θα βρίσκονται με κεριά (όχι γιατί η ατμόσφαιρα των εορτών το επιβάλλει αλλά γιατί η ανάγκη τους υποχρεώνει) και θα τρέμουν από το κρύο , χωρίς να μπορούν ψελλίσουν ούτε μια λέξη, απελπισμένοι και ανήμποροι να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους.
Αυτό, αυτές τις εικόνες δηλαδή, δεν έχει δικαίωμα να τις ξεχάσει κανείς εργαζόμενος, κανένας νέος και άνεργος.
Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτές τις ώρες, αυτές τις γιορτινές μέρες που όλοι βρισκόμαστε στα σπίτια μας, χιλιάδες τεχνικοί και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, μέλη των σωματείων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες (με βαρύ τίμημα πολλές φορές τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα όπως αυτό που στοίχισε τη ζωή στο συνάδελφό μας Ν.Καραστογιάννη στο Νότιο Πεδίο του ΛΚΔΜ μόλις πριν από τρείς μέρες, στις 27/12).
Όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εργάζονται-ειδικά τώρα το χειμώνα κάτω από ακραίες καιρικά συνθήκες- για την παραγωγή και διανομή του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς το οποίο κανείς δεν μπορεί να ζήσει σήμερα!

Καλή χρονιά σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News